Vanaf eind april is Ricotta van Berloumi verkrijgbaar in elke Okay winkel en steeds meer Winkelhieren

Ricotta van Berloumi

De Ricotta van Berloumi is een ‘echte’ ricotta. Gemaakt van de zoete melkwei die overblijft na de productie van Berloumi. De wei wordt verder verhit en enkel de ricotta die bij 90°C vanzelf komt bovendrijven wordt afgeschept. Omdat de goede Berlaarse melk van Berloumi veel vet bevat blijft ook in de melkwei nog voldoende vet over voor een romige ricotta . Vooral in de wintermaanden is onze ricotta bijzonder zacht en romig. Ricotta van Berloumi is heel goed bruikbaar in alle ricotta recepten.

Enkel de ricotta die bij 90°C vanzelf komt bovendrijven wordt met de hand afgeschept. Dit soort ricotta is ook zonder aangeroomd te worden zacht en romig.

Recepten met ricotta van Berloumi

ricotta, infornata
Infornata
cannelloni, berloumi, spinazie
Cannelloni
Ricotta Koekjes
tortillla, spinazie, ricotta, kerstomaatjes
Tortilla
Brusschetta met Ricotta van Berloumi en groene tomaat.
Bruschetta
paccheri, cannelloni, ricotta
Paccheri

Onze ricotta kopen

Ricotta zoals wij hem maken is heel lekker maar heeft één groot nadeel. De houdbaarheid is slechts tien dagen. Daarom vind je hem enkel in de winkels waar we zelf leveren.

Maar!

Vanaf begin april zal onze Ricotta minstens zes weken houdbaar zijn en kan je onze ricotta kopen in alle Okay winkels. En in heel veel lokale eetwinkels.

      Deel deze pagina als je dat wil!