fbpx
Berloumi, logo, de zuivelarij

Ricotta van Berloumi

Ricotta van Berloumi

De Ricotta van Berloumi is een ‘echte’ ricotta. Gemaakt van de zoete melkwei die overblijft na de productie van Berloumi. De wei wordt verder verhit en enkel de ricotta die bij 90°C vanzelf komt bovendrijven wordt afgeschept. Omdat de Berlaarse melk van Berloumi veel vet bevat blijft ook in de melkwei nog genoeg vet over. Vooral in de wintermaanden is onze ricotta bijzonder zacht en romig. Om al deze redenen hij heel goed bruikbaar in alle ricotta recepten.

Enkel de ricotta die bij 90°C vanzelf komt bovendrijven wordt met de hand afgeschept. Dit soort ricotta is ook zonder aangeroomd te worden zacht en romig.

Je zal zien dat Ricotta van Berloumi geen homogene structuur heeft. Dat si omdat onze ricotta niet gehomogeniseerd wordt. We laten hem lang uitlekken waardoor hij weinig vocht bevat. Om deze redenen is hij heel goed bruikbaar in alle ricotta recepten.

Recepten met ricotta van Berloumi

ricotta, infornata
Infornata
cannelloni, berloumi, spinazie
Cannelloni
Ricotta Koekjes
ricotta, gnuddi, salie
Gnuddi
ricotta, pancakes, spruitjes
Pancakes
ricottabrood
Ricottabrood
tortillla, spinazie, ricotta, kerstomaatjes
Tortilla
Brusschetta met Ricotta van Berloumi en groene tomaat.
Bruschetta

Onze ricotta kopen

De Ricotta zoals wij hem maken is heel lekker maar heeft één groot nadeel. De houdbaarheid is slechts tien dagen. Daarom vind je hem enkel in de winkels die we zelf aanleveren. Om de versheid te garanderen zal je hem bovendien niet altijd in de toonbank vinden. In deze winkels kan je onze Ricotta van Berloumi meestal wel makkelijk bestellen. Je kan hem bij ons ook zelf komen afhalen in Berlare, Hogeweg 44, Berlare. Gewoon door de garage tot aan de kaasmakerij.

      Deel deze pagina als je dat wil!

      %d bloggers liken dit: