fbpx

BerloumiBio

In De Zuivelarij verwerken we melk van lokale boeren tot uniek zuivel. Maar ook wij merken dat bioproducten ook bij ons steeds populairder worden. Sinds kort slaan ook enkele lokale boeren de biologische weg in. Een biologische Berloumi lanceren was dus een logische stap. Zo verkorten we met BerloumiBio verder de keten tussen de boer en de consument. En dat op een biologische en ecologische manier.

Logo Berloumi Bio

Overschakelen op een biologische productie is een heel proces. De omschakeling gebeurt niet van vandaag op morgen. Het duurt een tijdje. Maar natuurlijk willen we voor onze klanten al een aanzienlijke hoeveelheid BerloumiBio voorzien. Daarom werken we samen met de Belgische coöperatie Biomilk. Zij leveren de biologische melk voor onze BerloumiBio.

Puur natuur

Biologisch verzorgde koeien eten niet alleen gras van de wei. Ze eten ook aangepast biologisch ruwvoer. Daarom is de melksamenstelling een beetje anders. De melk heeft zo ook een gezonde vetzuursamenstelling. Ook voor onze gangbare Berloumi gebruiken wij en onze boeren zo weinig mogelijk additieven. Het is door die natuurlijke werkwijze dat wij aan onze productie niet veel veranderen. We scheiden de melk en ingrediënten voor onze BerloumiBio van onze gangbare Berloumi. Natuurlijk zijn alle ingrediënten en processen biologisch gecertificeerd.

Door het principe van grondgebondenheid gaan we overbegrazing, bodemerosie en vervuiling tegen.

De voordelen van biologische melk

Een bioboer gebruikt geen kunstmest en minder pesticiden. Ook werkt hij alleen maar met natuurlijke bestrijdingsmiddelen en kweekt hij geen genetisch gemanipuleerde gewassen. De dieren op een biologische boerderij kunnen vrij naar buiten. Maar ze hebben ook ruimere stallen. Tenslotte eten ze ook natuurlijke, 100% biologische voeding. Antibiotica en geneesmiddelen gebruiken, dat wordt beperkt. En natuurlijk heeft biologische landbouw minder impact op de natuur, zonder in te boeten op kwaliteit. Je hebt namelijk nog steeds een hoogwaardige, biologische melk.

Een verantwoorde manier van werken vinden we even belangrijk bij onze andere boeren.

Verkooppunten

Ook biologische verzorgde koeien geven natuurlijk elke dag melk. Daarom zochten én vonden we stevige en betrouwbare partners, om de melk te verwerken in een biologische Berloumi. Bio-Planet en andere belangrijke biologische partners waren onmiddellijk enthousiast. Op korte tijd voorzien we meer dan 100 nieuwe verkooppunten voor onze BerloumiBio. Kan je nog geen BerloumiBio kopen in jouw buurt? Laat het ons dan zeker weten!

   BerloumiBio bereiden

   Je bereidt onze biologische BerloumiBio net zoals je dat met de gangbare, gemarineerde Berloumi doet.

   Wil je graag meer weten over bio? Neem dan eens een kijkje op www.bioforumvlaanderen en www.biomijnnatuur.be.

   Berloumi Bio