BerloumiBio

In De Zuivelarij verwerken we melk van lokale boeren tot uniek zuivel. Elke boerderij staat voor een uniek product en elk van onze kazen heeft zijn eigen boerderij. Sinds kort slaan ook enkele boeren uit onze buurt de biologische weg in. Een biologische halloumi lanceren was dus een logische stap. Zo verkorten we met onze biologische Berloumi verder de keten tussen de boer en de consument. En dat op een biologische en ecologische manier.

Berloumi Bio

Er komt heel wat logistiek bij de melkaanvoer kijken. De koeien geven namelijk elke dag melk terwijl er in onze Zuivelarij niet elke dag biologische melk wordt verwerkt. Daarom werken we samen met de Belgische coöperatie Biomilk. Zij leveren de biologische melk voor onze BerloumiBio en die melk verwerken we vervolgens gescheiden van de gangbare melk.

Puur natuur

Biologisch verzorgde koeien eten niet alleen gras van de wei. Ze eten ook aangepast biologisch ruwvoer. Daarom is de melksamenstelling een beetje anders. De melk heeft zo ook een gezonde vetzuursamenstelling. Ook voor onze gangbare Berloumi gebruiken wij, en onze boeren, zo weinig mogelijk additieven. Het is door die natuurlijke werkwijze dat wij aan onze productie niet veel hoeven te veranderen. We scheiden de melk en ingrediënten voor onze BerloumiBio van onze gangbare Berloumi. Natuurlijk zijn alle ingrediënten en processen biologisch gecertificeerd.

Biologische kazen zijn iets duurder. Je betaalt namelijk de werkelijke kostprijs voor je kaas. De ecologische kosten inbegrepen.

Anonieme biologische kaasmaker

De voordelen van biologische melk

Een bioboer gebruikt geen kunstmest en minder pesticiden. Ook werkt hij alleen maar met natuurlijke bestrijdingsmiddelen en kweekt hij geen genetisch gemanipuleerde gewassen. De dieren op een biologische boerderij kunnen vrij naar buiten en ze hebben ook ruimere stallen. Tenslotte eten ze ook natuurlijke, 100% biologische voeding. Antibiotica en geneesmiddelen gebruiken, dat wordt beperkt. En natuurlijk heeft biologische landbouw minder impact op de natuur, zonder in te boeten op kwaliteit.

Een verantwoorde manier van werken vinden we even belangrijk bij onze andere boeren.

Verkooppunten

Ook biologische verzorgde koeien geven elke dag melk. Daarom zochten én vonden we stevige en betrouwbare partners, om onze biologische halloumi te verspreiden. Als winkelier kan je aankopen bij Marma, Delibio, Ecodis en Biofresh. Biologische halloumi vind je niet in de gewone supermarkt. Als consument vindt je hem onder andere bij Bio-Planet, the Barn en heel veel andere biologische winkels.

Kan je nog geen BerloumiBio kopen in jouw buurt? Laat het ons dan zeker weten!

   Onze biologische Berloumi bereiden.

   Je bereidt onze Berloumi Bio net zoals je dat met de gangbare, gemarineerde Berloumi doet.

   Wil je graag meer weten over bio en biologische kazen? Neem dan eens een kijkje op www.bioforumvlaanderen en www.biomijnnatuur.be.

   Berloumi Bio

   Deel deze pagina als je onze biologische Berloumi lekker vindt !