logo berloumi bio

In de Zuivelarij verwerken we melk van lokale boeren tot uniek zuivel. Sinds kort slaan ook enkele lokale boeren de biologische weg in. Een biologische halloumi lanceren was dus een logische stap. Zo verkorten we met Berloumi Bio verder de keten tussen de boer en de consument.

Biologische Halloumi van Berloumi in een slaatje met groene asperges en Labneh.

De omschakeling zal dus een hele tijd duren. In afwachting kan je al proeven van onze Berloumi Bio gemaakt met biologische melk van de Belgische coöperatie Biomilk.

Biologisch verzorgde koeien eten naast het gras in de wei aangepast biologisch ruwvoer en de melksamenstelling is een beetje anders met een gezonde vetzuursamenstelling. Ook voor onze gangbare Berloumi streven wij en onze boeren ernaar om zo weinig mogelijk additieven te gebruiken. Dankzij die zo natuurlijk mogelijke werkwijze hoeven wij aan onze kaasproductie niet zo heel veel te veranderen. De melk en ingrediënten voor de biologische Berloumi worden duidelijk gescheiden van onze gangbare Berloumi en alle ingrediënten en processen zijn biologisch gecertificeerd. 

Door het principe van grondgebondenheid worden overbegrazing, bodemerosie en vervuiling tegen gegaan.

Naast veel andere regels gebruikt een bioboer geen kunstmest, minder pesticiden, natuurlijke bestrijdingsmiddelen en geen genetisch gemanipuleerde gewassen. Biologische dieren kunnen vrij naar buiten, hebben een ruimere huisvesting en worden op een natuurlijke 100% biologische manier gevoederd. Het gebruik van antibiotica en geneesmiddelen wordt beperkt. Biologische landbouw heeft minder impact op de natuur en levert een hoogwaardige biologische melk op.

Een verantwoorde manier van werken vinden we even belangrijk bij onze andere boeren.

Omdat ook biologische verzorgde koeien elk dag melk geven moesten we onmiddellijk op zoek naar stevige en betrouwbare partners om alle melk te kunnen verwerken in een biologische Berloumi. Bio-Planet en andere belangrijke partners in de distributie van biologische voeding waren onmiddellijk enthousiast. Op korte tijd zullen we meer dan 100 nieuwe verkooppunten van een biologische halloumi voorzien. Laat het ons zeker weten als je nog geen Berloumi Bio in je buurt hebt.

Je kan onze biologische Berloumi bereiden net zoals je dat met de gangbare, gemarineerde Berloumi doet.

Geef ons gerust je feedback en/of informeer je op www.bioforumvlaanderen, www.biomijnnatuur.be

Onze Biologische Berloumi kopen