Bruschetta met Ricotta van Berloumi en tomaat

De Ricotta van Berloumi uit onze Zuivelarij is al zodanig romig en zacht dat je er niets meer mee hoeft te doen. Smeer de ricotta in een vlotte beweging op de bruschetta en laat in het midden een beetje ruimte om er de garnituur op te doen. We werken de bruschetta met ricotta af met stukjes tomaat, maar probeer zeker ook eens onze Siciliaanse caponata.

ricotta van berloumi, bruschetta met ricotta, bruschetta met tomaat.
Bruschetta met Ricotta van Berloumi

Je snijdt 2 rijpe tomaten in partjes en verwijdert de zaadlijsten. Daarna snij je ze in reepjes, en vervolgens nog eens in blokjes. Meng de tomatenblokjes met 3 gram zout, en laat ze uitlekken. Op het einde doe je er nog 3 gram olijfolie en wat fijngesneden basilicum bij.

Bruschetta met olijfolie en ricotta van Berloumi.
Waar een drinkbus al niet goed voor is

Een ciabatta of ander stokbrood snij je in schuine sneetjes van ongeveer 1 cm dik. Toast de sneetjes daarna even onder de grill. Je laat ze daarna kort afkoelen, maar leg ze niet op elkaar.

Brusschetta met Ricotta van Berloumi en groene tomaat.

Zelfde recept, andere kleur. En nog een tip: zet voor de bruschetta met ricotta alle ingrediënten gewoon op tafel. Niets leuker dan zelf je bruschetta maken.

Deel deze pagina als je dat wil!