Halloumi op de barbecue.
In de Zuivelarij vinden we Berloumi altijd lekker. Maar in de zomer, gegrild op de barbecue, samen met wat gegrilde groenten, daar gaat niets boven. Halloumi op de bbq is een leuke vleesvervanger. Maar halloumi laat zich ook gewillig grillen samen met vlees. Zijn hartige, zoute smaak past bij elke zomerse salade. Je kan onze Berloumi in vrijwel elke supermarkt kopen.
Als je halloumi op de barbecue wil grillen dan wil je een mooi gegrilde en hartige korst terwijl de kaas vanbinnen net warm is.
Je kan een stuk Berloumi ook in zijn geheel grillen. Grill het boven een voldoende hoog vuur tot het een mooi grillpatroon heeft. Leg nadien de Berloumi op een minder warme zone van de barbecue tot hij helemaal zacht geworden is vanbinnen.
Voorbereiden
Snij Berloumi in plakjes van ongeveer één centimeter. Langwerpige balkjes zien er ook mooi uit op de barbecue. De kaas is makkelijk te snijden en zal warm goed zijn vorm behouden.
Wil je het echt makkelijk, grill dan Berloumi in zijn geheel of snij hem enkel horizontaal doormidden. Extra bijkruiden is niet nodig en gebruik al zeker geen extra zout.
BBQ’n
Grill de Berloumi boven een matig vuur zodat de kaas vanbinnen warm wordt tegen de tijd dat hij een korstje gekregen heeft. Draai de kaas regelmatig om en leg hem aan de rand van de bbq om hem zachtjes warm te houden.
Haal de sneetjes Berloumi eerst even door de olie die in de verpakking zit of dep ze in olijfolie voor ze op de barbecue gaan.
Serveren
Serveer Berloumi bij voorkeur warm samen met andere warme of lauwe bereidingen.
Bij het afkoelen krijgt halloumi een wat taai mondgevoel en maakt hij een ‘piepend’ geluid. Een smaaksensatie die vlug went en geapprecieerd wordt.
Halloumi op de bbq is een perfect alternatief voor vlees. Maar ook samen met vlees laat onze Berloumi zich gewillig grillen.
Barbecue recepten met de halloumi van Berloumi.


Deel deze pagina als je dat wil!