Berloumi, logo, de zuivelarij

Berloumi Ricottabrood

ricottabrood

Meng in een grote kom of broodmachine 500g Berloumi ricotta, 600 g tarwebloem, 10 g droge gist, 12 g zout, ongeveer 1 eetlepel en 50 g water tot een homogeen en nadien elastisch deeg. Laat 60 minuten rijzen op een vochtige en warme plaats (zoals een gesloten oven). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Duw het gerezen brood met de vingertoppen plat tot het ongeveer twee centimeter dik is. Laat opnieuw een uurtje rijzen. Verwarm de oven tot 200°C (vergeet het brood niet uit de oven te nemen als je het daar hebt laten rijzen). Verstuif een beetje water op de bovenkant van het brood en bak het vervolgens ongeveer 30 minuten in de oven.

De hoeveelheid water die moet toegevoegd worden kan sterk variëren. Voeg bij te droog deeg water toe en bij te nat deeg bloem. De rijstijd kan variëren naar gelang de warmte en de vochtigheid. 

Dit is een basisrecept waar nog heel wat kan aan verbeterd worden. Als je denkt dat je het beter kan stuur ons dan je eigen baksel door. Liefst met foto zodat we kunnen zien of je het echt beter kan.

%d bloggers liken dit: