ricotta wafels

Ricotta wafels

Verwarm 120 gram boter in een kleine pan tot het schuim wegtrek en de boter begint te bruinen. Haal onmiddellijk van het vuur zodat de boter niet zwart wordt en laat de bruine boter afkoelen.

Voeg 460 gram ongezoete karnemelk (of gebruik onze kaaswei) samen met 100 gram zuurdesem overschot, 20 gram bruine suiker en 250 gram bloem. Heb je geen zuurdesem overschot. Geen paniek. Gebruik dan gewoon 50 gram bloem en 50 gram karnemelk extra.

Meng het beslag met de afgekoelde bruine boter en laat het een nacht rusten in de koelkast.

’s anderdaags. Haal eiwit en eigeel van twee eieren uit elkaar en klop het eiwit in een vetvrije kom op tot schuim. Voeg de eigelen, een halve koffielepel zout en een potje ricotta van Berloumi toe aan het beslag en mix goed door elkaar. Voeg ook een zakje bakpoeder toe en meng het opgeklopte eiwit onder het beslag.

Bak de wafels in een wafelijzer op ongeveer 250°C.

Waarom deze ricotta wafels lekker zijn.

Bruine boter

Door de boter te laten bruinen krijg je een hele rijke warme smaak. Schraap de pan met de bruine boter helemaal leeg in het wafelbeslag. De gekleurde melkeiwitten op de boden van de pan zijn heel lekker.

Ricotta van Berloumi

Door onze Ricotta van Berloumi te gebruiken maak je de wafels extra voedzaam en spaar je een eitje uit. De wafels zullen misschien iets minder luchtig zijn maar dat compenseren we met tip nummer drie van hiernaast.

Zuurdesem

Je hebt altijd wel wat zuurdesem op overschot. Door hem in wafelbeslag te gebruiken en vervolgens een nacht wet te zetten krijgen de wafels veel meer smaak en worden ze luchtiger en krokanter.

Deel deze pagina als je wil dat iemand voor je wafels bakt!