Ricotta van Berloumi

Ricotta van Berloumi koop je bij Okay en in veel lokale eetwinkels. We hebben ook een biologische variant van onze Ricotta. Die vind je in verschillende biowinkels. Op deze pagina vind je alle verkooppunten. Maar speciaal voor jou werkten we ook al verschillende lekkere recepten uit, met onze Ricotta van de Berloumi natuurlijk!

Wat maakt onze Ricotta anders?

De Ricotta van Berloumi die we in De Zuivelarij maken, is een échte ricotta. We maken hem enkel van zoete melkwei. Die melkwei blijft over nadat we onze Berloumi produceren. De wei wordt daarna verder verhit. Enkel de ricotta die bij 90°C vanzelf bovendrijft, scheppen we af. Omdat de goede Berlaarse melk van Berloumi veel vet bevat blijft ook in de wei nog voldoende vet over. Zo krijg je een romige ricotta. Vooral in de wintermaanden is onze Ricotta bijzonder zacht en romig. De kaas kan je zeker gebruiken in verschillende bestaande recepten met ricotta.

Enkel de ricotta die bij 90°C vanzelf bovendrijft scheppen we met de hand af. Die soort ricotta is zacht en romig. Zonder afgeroomd te worden.

Biologische Ricotta van Berloumi

Een ecologische productie, dat is een van onze belangrijkste waarden. We maakten al verschillende biologische varianten van onze producten. Daarom was het ook logisch dat we een biologische ricotta op de markt brachten. Onze biologische ricotta maken we op dezelfde manier. We gebruiken wel de melkwei van onze biologische Berloumi.

ricotta van de berloumi, bio

Recepten met onze Ricotta van Berloumi

ricotta, infornata
Infornata
cannelloni, berloumi, spinazie
Cannelloni
Ricotta Koekjes
ricottasaus
Ricottasaus

Onze Ricotta van Berloumi kopen

      Deel deze pagina als je dat wil!