fbpx

Ricotta van Berloumi

Ricotta van Berloumi koop je bij Okay en in veel lokale eetwinkels. We hebben ook een biologische variant van onze Ricotta. Die vind je in verschillende biowinkels. Op deze pagina vind je alle verkooppunten en verschillende lekkere ricotta recepten, met onze Ricotta van de Berloumi natuurlijk!

Ricotta Berloumi, Ricotta

Wat maakt onze Ricotta zo anders?

De Ricotta van Berloumi die we in De Zuivelarij maken, is een échte ricotta. We maken hem enkel van melkwei. Die zoete melkwei blijft over nadat we onze Berloumi produceren. De wei wordt daarna verder verhit. Enkel de ricotta die bij 90°C vanzelf bovendrijft, scheppen we af. Omdat de goede Berlaarse melk van Berloumi veel vet bevat blijft ook in de wei nog voldoende vet over. Zo krijg je een romige ricotta. In de wintermaanden is hij nog zachter en romiger. Omdat onze ricotta niet zoveel vocht bevat, kan je hem heel goed gebruiken in de keuken.

Enkel de ricotta die bij 90°C vanzelf komt bovendrijven scheppen we met de hand af. De ricotta is dan zacht en romig en toch stevig. Hij bevat vooral wei-eiwitten en weinig vet.

Biologische Ricotta van Berloumi

Zo ecologisch mogelijk produceren is voor ons een belangrijke waarde. Omdat we ook al een biologische halloumi maken was het logisch dat we ook een biologische ricotta op de markt brachten. Onze biologische ricotta maken we op net dezelfde manier als onze gangbare ricotta. Alleen gebruiken we hiervoor de melkwei van onze Berloumi Bio.

ricotta van de berloumi, bio

Recepten met onze Ricotta van Berloumi

ricotta, infornata
Infornata
cannelloni, berloumi, spinazie
Cannelloni
Ricotta Koekjes
ricottasaus
Ricottasaus

Onze Ricotta van Berloumi kopen

   Ricotta voedingswaarde

   De samenstelling van onze ricotta is gelijkaardig aan die van andere beschikbare Italiaanse merken. Ricotta van Berloumi bevat iets minder suikers en meer eiwitten. Onze ricotta is iets vetter in de winter. Onze biologische ricotta is het hele jaar door iets vetter dan onze gangbare ricotta.

   Ricotta Ricotta Bio
   Energie158175kcal/100 g
   Vetten10,813,1g/100 g
   – waarvan verzadigde vetzuren7,819,04g/100 g
   Koolhydraten4,04,8g/100 g
   – waarvan suikers3,03,0g/100 g
   Eiwitten10,49,4g/100 g
   Vezels1,40,4g/100 g
   Zout0,400,40g/100 g
   Droge stof28,128,6g/100 g
   Voedingswaarde ricotta van Berloumi, november 2020

   Deel deze pagina als je dat wil!