Berloumi van geitenmelk

Onze Berloumi Geit is een Halloumi van geitenmelk maar dan een beetje anders. De geitenmelk wordt bij ons eerst heel sterk verhit waardoor de wei-eiwitten uit elkaar vallen en mee in het kaaszuivel terecht komen.

Als we de Berloumi, van 100 % geitenmelk, maken volgens ons traditioneel Berloumi bereidingsproces dan zouden wel veel waardevolle vetten verliezen in de melkwei. De eiwitten in geitenmelk zijn vrijwel identiek aan koeienmelk maar ze zijn met minder en ze zijn een beetje anders gerangschikt. Daardoor kunnen ze de vetdeeltjes, die in geitenmelk ook nog eens veel kleiner zijn, minder goed vast houden. Halloumi van geitenmelk alleen komt niet zo vaak voor. Ook de Halloumi van geitenmelk uit Cyprus is om deze reden meestal een samenstelling van verschillende melksoorten. 

De melk wordt vervolgens terug gekoeld tot een relatief hoge stremmingstemperatuur waarna we ons traditionele bereidingsproces volgen. Rond Berloumi Geit zitten geen kruiden en er bestaan geen seizoensvarianten.

De smaak, en dan vooral de textuur, van Berloumi Geit is ook helemaal anders. De textuur is minder elastisch en taai en tegelijkertijd wat losser en korreliger. De kaas is ook iets vochtiger waardoor het een beetje langer duurt om de kaas te bakken. Gebruik iets meer olie en bak op een hoger vuur.

In deze winkels kun je onze Berloumi van geitenmelk kopen. Winkels die onze gangbare Berloumi verkopen kunnen waarschijnlijk ook de Berloumi van geitenmelk voor jou bestellen.

      Deel deze pagina als je dat wil!