ricotta pannenkoeken, ricotta van berloumi, kerstomaatjes

Deze hartige ricotta pannenkoeken maak je in een handomdraai. Met de Ricotta van Berloumi worden ze heerlijk zacht en fluffy.

Mix met de staafmixer 350 gram Ricotta van Berloumi met 150 gram volle melk, 1 ei, 30 gram olijfolie, een stevig snuifje zout en enkele ferme draaien van de pepermolen. Roer met een klopper hieronder nog 50 gram zelfrijzende bloem. Je hebt nu een beslag dat dikker en steviger is dan gebruikelijk pannenkoeken beslag.

Verwarm een flensjesplan met olijfolie, schenk er met een eetlepel enkele hoopjes beslag op. Tik even met de pan op het vuur om het beslag wat te laten uitvloeien of gebruik de achterkant van een natte lepel. Bak de pannenkoekjes tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

Haal de 400 gram kerstomaatjes van het takje en besprenkel ze in een lage ovenschaal met olijfolie en zout. Haal kort door elkaar. Steek tijdens het bakken van de pannenkoeken de kerstomaten in een heteluchtoven op +200°C gedurende ongeveer 10 minuten. Haal de tomaatjes uit de oven en schep er voorzichtig 100 gram rucola onder tot de rucola slinkt.

Deel deze pagina als je dat wil!