Paccheri met Ricotta van Berloumi en spinazie

We zijn nogal trots op dit recept. Het combineert heel veel lekkere dingen in slechts één pan. Door de paccheri rechtop te zetten zorgen we voor heel veel krokante korstjes in combinatie met de smeuïge vulling van Ricotta van Berloumi uit de Zuivelarij. De hoeveelheden hieronder zijn goed voor vier personen. Normaalgezien past alles in een grote pan zoals de onze, van ongeveer 30 centimeter doorsnede.

vulling voor cannelloni, vulling voor paccheri
De Ricotta van Berloumi bevat weinig vocht en is ideaal om de paccheri te vullen

Ricotta vulling

Laat 700 g diepvries spinazie ontdooien en uitlekken. Gebruik bij voorkeur gesneden diepvriesspinazie. Duw het teveel aan vocht goed uit de spinazie. Daarna meng je de spinazie met 700 g Ricotta van Berloumi, 2 eieren, 200 g mozzarella en 100 g gemalen parmezaan. Kruid het geheel goed af met peper, zout en nootmuskaat. Voor de vulling kan je zeker ook andere groene groenten of kruiden gebruiken. Blancheer het groen kort en hak heel fijn.

paccheri vullen
Wij maken de saus in dezelfde pan die we later in de oven schuiven

Tomatensaus

Snipper 1 grote ui fijn en stoof hem gedurende 20 minuten glazig in 5 cl olijfolie. Op het einde voeg je 2 fijngehakte looktenen, een halve theelepel chilivlokken en een theelepel oregano toe. Je bakt ook nog 3 eetlepels tomatenconcentraat kort mee. Met ongeveer 1 liter tomatenpasata blus je alles af. Voeg eventueel nog enkele takken verse basilicum toe en laat de saus minstens een half uurtje zachtjes pruttelen. Op het einde kruid je best nog wat af met zout. Vergeet ook zeker niet af en toe te proeven!

ricotta, spinazie, paccheri

Paccheri vullen

Tijdens de volgende stap kook je 600 gram paccheri pasta halfgaar in gezouten water. Eens de pasta gekookt is, spoel je ze heel kort onder koud water en laat je ze verder afkoelen.

Neem een spuitzak en doe er de vulling in. Je zorgt er best voor dat de opening van de spuitzak even groot of kleiner is dan de opening van de paccheri of cannelloni. Vul een pan of ovenschaal tot ongeveer 1 centimeter met tomatensaus. Daarna vul je de pasta met de vulling, en stapel je hem rechtstaand en naast elkaar in de tomatensaus. Zet de gevulde pasta goed tegen elkaar aan. Wanneer de pan bijna gevuld is, kan je wat tomatensaus aanvullen of wegnemen. De saus mag tot net onder de bovenkant van de pasta komen. Bestrooi het geheel met 50 gram geschaafde parmezaan en 100 gram mozzarella. Sluit de schaal af met een deksel of aluminiumfolie, en zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Daarna verwijder je het deksel of folie, en gratineer je tot je een mooie, krokante korst hebt.

Door de paccheri rechtop te zetten zorg je voor heel veel krokante stukjes. En dat zijn de lekkerste!

Deel deze pagina als je dat wil!