fbpx
Zo maken we nu onze Ricotta. De Ricotta wordt in mandjes geschept en lekken een nachtje uit. Heel lekker maar slechts enkele dagen houdbaar.

Van volle melk maken we Berloumi en wat overblijft is melkwei. We zoeken in de Zuivelarij al lang naar een manier om onze reststroom aan melkwei te gebruiken. In melkwei zitten nog een pak hoogwaardige melkeiwitten, melksuikers, een beetje vet en vitamines en mineralen. De melkwei van Berloumi is een zoeten, niet verzuurde melkwei’. En van zoete melkwei maak je toch wel de lekkerste ricotta zeker!

De grootste hindernis voor een redelijk kleine kaasmakerij als de onze is om de ricotta voldoende lang houdbaar te maken. Traditioneel afgeschepte ricotta is eenvoudig te maken maar heeft slechts een houdbaarheid van enkele dagen. Om ricotta in de winkel te krijgen en te houden hebben we een houdbaarheid van minstens zes weken nodig. Want niemand koopt iets dat nog slechts één of twee dagen goed is.

Vandaag hebben we van Okay het bericht gekregen dat ze gedurende zes maanden onze Ricotta van Berloumi willen uittesten. We hebben minstens één grote klant nodig om de investeringen te kunnen verantwoorden. Zo kunnen we er ook voor zorgen dat we ook aan de kleinere, lokale winkels een beter product kunnen afleveren. We hebben nog twee maand en dan moet de Ricotta in de rekken liggen.

We hebben heel weinig ervaring met het op de markt brengen van een product. De verkoop van onze Berloumi is weliswaar heel snel, maar toch ook organisch gegroeid. Nu moet het van de eerste keer juist zijn. En er is nog bijna niets klaar.

Het zal wel aan ons liggen maar we denken dat het misschien leuk is om jullie deze maanden een beetje te laten meemaken. Hoe maak je een voedingsproduct klaar voor verkoop? Hoeveel kost dat allemaal? Wat is ricotta en zal dat mijn leven verbeteren? En vooral, zal het lukken?

Deze tijdelijke blog laat ons ook toe om het product al een beetje te laten leven. Storytelling zoals dat in marketingtermen heet. Maar we denken dat dit ook echt een verhaal is.

Deel deze pagina als je dat wil!

Deel dit bericht als je dat wil!