BerloumiBio

Berloumi Bio

Er komt heel wat logistiek bij de melkaanvoer kijken. De koeien geven namelijk elke dag melk terwijl er in onze Zuivelarij niet elke dag biologische melk wordt verwerkt. Daarom werken we voor onze biologische grillkaas samen met de Belgische coöperatie Biomilk. Zij leveren de biologische melk voor BerloumiBio en die melk verwerken we vervolgens gescheiden van de gangbare melk.

Een podcast over onze biologische zuivelproducten.

Puur natuur

Biologisch verzorgde koeien eten niet alleen gras van de wei. Ze eten ook aangepast biologisch ruwvoer. Daarom is de melksamenstelling een beetje anders. De melk heeft zo ook een gezonde vetzuursamenstelling. Ook voor onze gangbare Berloumi gebruiken wij, en onze boeren, zo weinig mogelijk additieven. Het is door die natuurlijke werkwijze dat wij aan onze productie niet veel hoeven te veranderen. We scheiden de melk en ingrediënten voor onze BerloumiBio van onze gangbare Berloumi. Natuurlijk zijn alle ingrediënten en processen biologisch gecertificeerd.

Biologische kazen zijn iets duurder. Je betaalt namelijk de werkelijke kostprijs voor je kaas. De ecologische kosten inbegrepen.

De voordelen van biologische melk

Een bioboer gebruikt geen kunstmest en minder pesticiden. Ook werkt hij alleen maar met natuurlijke bestrijdingsmiddelen en kweekt hij geen genetisch gemanipuleerde gewassen. De dieren op een biologische boerderij kunnen vrij naar buiten en ze hebben ook ruimere stallen. Tenslotte eten ze ook natuurlijke, 100% biologische voeding. Antibiotica en geneesmiddelen gebruiken, dat wordt beperkt. En natuurlijk heeft biologische landbouw minder impact op de natuur, zonder in te boeten op kwaliteit.

Een verantwoorde manier van werken vinden we even belangrijk bij onze andere boeren.

Verkooppunten

Ook biologische verzorgde koeien geven elke dag melk. Daarom zochten én vonden we stevige en betrouwbare partners, om onze biologische grillkaas te verspreiden. Als winkelier kan je aankopen bij Marma, Delibio, Ecodis en Biofresh. Onze biologische Berloumi vind je niet in de gewone supermarkt. Als consument vind je hem onder andere bij Bio-Planet, the Barn en heel veel andere biologische winkels.

Kan je nog geen BerloumiBio kopen in jouw buurt? Laat het ons dan zeker weten!

Onze biologische Berloumi bereiden.

Je bereidt onze BerloumiBio net zoals je dat met de gangbare, gemarineerde Berloumi doet.

Wil je graag meer weten over bio en biologische kazen? Neem dan eens een kijkje op www.bioforumvlaanderen en www.biomijnnatuur.be.

Berloumi Bio

Deel deze pagina als je onze biologische Berloumi lekker vindt !