fbpx
Berloumi, logo, de zuivelarij

” It’s Cheese, Jim, but not as we know it. “

Berloumi is een Belgische grillkaas van het type Halloumi

Berloumi heeft een unieke smaak die niet te vergelijken is met andere kazen. Gebakken of gegrild heeft hij een hartig, warm en rijk aroma. Maar het is vooral de textuur die de kaas uitzonderlijk maakt. Hij smelt niet zoals andere kazen en heeft een eerder stug, vlezig en veerkrachtig mondgevoel. Een smaaksensatie die al snel geaprecieerd wordt!

Salade van watermeloen met halloumi

We maken onze Berloumi op het ritme van de seizoenen.

Elk seizoen heeft een andere marinade.

Lente: rode chilipeper, munt en dragon
Zomer: groene peper, oregano en basilicum
Herfst: kurkuma, mosterd en zwarte peper
Winter, gerookt met zwarte chilipeper
logo berloumi bio

In de Zuivelarij verwerken we melk van lokale boeren tot uniek zuivel. Elke boer produceert de melk voor één enkel product. Stein, een lokale boer in omschakeling, gaat binnenkort biologische melk produceren. Onze eerste biologische kaas lanceren was dus een logische stap. Zo verkorten we verder de keten tussen de boer en de consument.

Vanaf 2019 is er ook een Berloumi Bio in de gespecialiseerde winkels. Berloumi Bio zal ook te vinden zijn in Bio-Planet.

Ander zuivel uit onze Zuivelarij

Labneh

Labneh is een sterk ingedikte, uitgelekte yoghurt van geiten-en koeienmelk. Labneh wordt traditioneel gegeten met olijfolie, kruiden en plat brood. Als mezze, sharing, hartig ontbijt, ….

Ricotta van Berloumi

Ricotta van Berloumi

Onze Ricotta is een echte Ricotta. De reststroom aan melkwei van onze Berloumi wordt verder verhit en enkel de Ricotta die vanzelf komt bovendrijven wordt afgeschept.

viVie

viVie, een Belgische cacioricotta

Bij onze viVie Cacioricotta wordt de melk eerst gekookt. Hierdoor komen de ricotta-eiwitten, die anders niet in de kaas zitten, toch mee in het zuivel terecht.

Berloumi Geit

Berloumi van geitenmelk

Onze Berloumi van geitenmelk wordt op een wat andere manier gemaakt. De textuur is iets minder taai en iets meer korrelig. Maar je kan hem evengoed bakken en grillen.

Deel deze pagina als je dat wil!

%d bloggers liken dit: