fbpx
Berloumi, logo, de zuivelarij

” It’s Cheese, Jim, but not as we know it. “

Berloumi is een Belgische grillkaas van het type Halloumi

Berloumi heeft een unieke smaak die niet te vergelijken is met andere kazen. Gebakken of gegrild heeft hij een hartig, warm en rijk aroma. Maar het is vooral de textuur die de kaas uitzonderlijk maakt. Hij smelt niet zoals andere kazen en heeft een eerder stug, vlezig en veerkrachtig mondgevoel. Een smaaksensatie die al snel geaprecieerd wordt!

Watermelon Salad with Halloumi

We make our Berloumi in the rhythm of the seasons.

Every season has a different marinade.

Lente: rode chilipeper, munt en dragon
Zomer: groene peper, oregano en basilicum
Herfst: kurkuma, mosterd en zwarte peper
Winter, gerookt met zwarte chilipeper
logo berloumi bio

In the dairy, we process milk from local farmers to unique products. Elke boer produceert de melk voor één enkel product. Stein, een lokale boer in omschakeling, gaat binnenkort biologische melk produceren. Onze eerste biologische kaas lanceren was dus een logische stap. Zo verkorten we verder de keten tussen de boer en de consument.

Since 2019 we also produce an organic Halloumi for the Belgian market.  

Other dairy products from our Zuivelarij

Labneh

Labneh is a very thickened, drained yogurt made firm goat and cow milk. Labneh is traditionally eaten with olive oil, herbs and flat bread. Eat is as mezze, sharing, apero or savory breakfast

Berloumi Ricotta

Ricotta van Berloumi

Our Ricotta is made in the traditional style The residual flow to the whey of our Berloumi is heated further and only the ‘first rise’ ricotta is used.

viVie

viVie, een Belgische cacioricotta

For our Vivie Cacioricotta The milk is boiled first. Because of this, the ricotta proteins are integrated in the cheese curds.

Goat milk Berloumi

Berloumi van geitenmelk

Our Berloumi of goat milk is made in a somewhat different way. The texture is less tough and slightly more grainy. But you can fry and grill him as well.

Share this page if you want!

%d bloggers like this: