Door de puntpaprika’s op voorhand te roosteren en de andere ingrediënten gewoon in de winkel te kopen maak je van dit recept een heel makkelijk Berloumi barbecue gerecht.

Involtini van Berloumi met geroosterde puntpaprika.

Puntpaprika’s roosteren op de barbecue

Snij de puntpaprika’s in de lengte doormidden, haal er de zaadlijsten uit en meng ze met een klein beetje olijfolie en een beetje zout. Rooster de puntpaprika, bij voorkeur onder deksel, op de barbecue tot ze helemaal gaar zijn. Je kan de puntpaprika ook op voorhand in de oven roosteren op 200 °C. Laat de paprika nadien nog in de afkoelende oven zitten tot ze helemaal gaar zijn.

Breng de puntpaprika naar de zijkant van de barbecue en verzamel genoeg kolen in het midden om de Berloumi te grillen.

Doe enkele lepels guacamole op een groot serveerbord en doe ook enkele lepels van onze labneh op het bord. Doe een ruime hoeveelheid rucola op het bord. Rol de gegrilde Berloumi in de gaar geroosterde puntpaprika’s en serveer warm op het bord. Werk af met een beetje koreander en wat pittige chilisaus. Serveer redelijk warm.

Deel dit recept als je ook van ook van lange puntpaprika’s houdt!