Berloumi op de barbecue.
Wij van de Zuivelarij vinden Berloumi ALTIJD lekker. Maar in de zomer, gegrild op de barbecue samen met wat (gegrilde) groenten, daar gaat niets boven. Kaas op de BBQ is een prima vleesvervanger. Maar Berloumi laat zich ook gewillig grillen samen ‘met’ vlees. Denk maar aan onze Berloumi Bacon Bites.
Zijn hartige, zoute smaak past bij elke zomerse salade. Je kan onze Berloumi in vrijwel elke supermarkt kopen.
Als je onze kaas op de barbecue wil grillen, streef je naar een mooi gegrilde en hartige korst terwijl de kaas vanbinnen net warm is. Dat lukt het beste als je de kaas eerst op redelijk hoog vuur grilt om hem vervolgens warm te houden op een minder hete zone.
Voorbereiden
Berloumi kan in bijna elke vorm op de barbecue gegrild worden. In onze barbecue recepten zal je zowel balkjes, plakjes als blokjes tegenkomen. Wil je het nóg makkelijker? Grill de Berloumi dan in zijn geheel op de barbecue.
Berloumi zal zijn vorm mooi behouden. Extra kruiden is niet nodig en gebruik vooral geen zout.
Barbecueën
Bak de kaas op hoog vuur tot hij een mooi korstje heeft. Daardoor krijgt hij zijn smaak!
Draai de kaas regelmatig om en leg ‘m nadien aan de rand van de BBQ om hem warm te houden.
Haal de kaas eerst even door de olie die in de verpakking zit of dep ze in olijfolie voor ze op de barbecue gaan.
Serveren
Serveer bij voorkeur warm samen met andere warme of lauwe bereidingen of een lekkere salade.
Bij het afkoelen krijgt Berloumi een wat taai, elastisch mondgevoel. Een smaaksensatie die vlug went en geapprecieerd wordt.
Berloumi op de BBQ is een perfect alternatief voor vlees. Maar ook samen met vlees laat onze Berloumi zich gewillig grillen.
Kaas op de barbecue en op Instagram
Barbecue recepten met Berloumi.
Maak een ananaszonnetje met (alweer) paprika, ananas en Berloumi.
Gegrilde puntpaprika met guacamole en Berloumi op de barbecue
Met op de barbecue gegrilde kerstomaatjes en basilicum
Deel deze pagina als je meer Berloumi op de barbecue wil!