Deze ricotta koekjes zijn eigenlijk kleine cakejes. Ricotta koekjes zijn een Italiaanse kerstspecialiteit. Maar omdat wij elke dag verse ricotta hebben maken we ze gewoon elke dag.

ricotta koekjes

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat 230 gram boter zacht worden. Meng de droge ingrediënten zoals 390 gram bloem met 6 gram zout, 6 gram bakpoeder en 1 zakje vanillesuiker. Mix de ondertussen zacht geworden boter met 360 gram kristalsuiker en zeste van één of twee mandarijntje voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan één voor één 2 eieren toe. Voeg hierna de droge ingrediënten toe aan het beslag. Mix het grondig samen. Voeg 290 gram van onze ricotta van Berloumi toe en mix tot een homogeen beslag.

Spuit met een spuitzak het beslag op een met bakpapier beklede ovenschaal of gebruik een ijsroomschep om het beslag te verdelen. Laat genoeg plaats tussen de hoopjes ricotta koekjes. Bak ze gedurende vijftien minuten. Of twintig minuten als je ze harder en droger wil. Laat de koekjes nog vijf minuten afkoelen en decoreer eventueel met glazuur. Voor het glazuur meng je een klein beetje water met bloemsuiker. Hoe meer water … hoe meer bloemsuiker … hoe meer glazuur.

De ricotta in dit recept komt uit onze Zuivelarij. Waag het niet om andere ricotta dan de ricotta van Berloumi uit onze te gebruiken. De ricotta koekjes zullen dan mislukken omdat de samenstelling van elke ricotta anders is.

Deel deze pagina als je dat wil!