Quinoa salade met geschaafde bloemkool, groene appel en Berloumi.

Deze quinoa en grillkaas salade met geschaafde bloemkool, appel en peterselie is geweldig lekker. In combinatie met onze frisse en romige Labneh en de gebakken Berloumi is het een feest van knapperige texturen. Het is zeker één van onze lekkerste recepten en perfect bij de wat betere barbecue.

Quinoa salade

In de Zuivelarij maken we onze quinoa vliegensvlug klaar in de snelkookpan. Wil je dat liever niet doen, volg dan de instructies op de quinoa verpakking. Wil je dat wel doen, dan vind je hieronder enkele goede instructiefilmpjes.

Was 200 gram quinoa grondig onder stromend water. Doe de quinoa samen met 700 gram water in de snelkookpan. Verwarm, al roerend, op hoog vuur tot het water kookt en zet er dan het deksel op. Stel de snelkookpan in op de hoogste stand (vrijwel altijd is dat 1 bar). Laat de snelkookpan op druk komen maar laat ze niet stomen (dat moet je nooit doen bij een snelkookpan). Kook gedurende vier minuten en koel de snelkookpan vervolgens snel af onder koud stromend water. Giet de quinoa door een fijne zeef en spreid hem vervolgens uit op een dienblad om af te koelen. Spoel de quinoa niet af met koud water maar laat hem wel goed uitdampen en afkoelen.

Snij 100 g groene appel in fijne stukjes, toast 40 gram pijnboompitten, hak 40 gram platte peterselie grof, snij 35 gram witte selder in fijne stukjes. Schaaf 500 gram bloemkool op de mandoline of keukenschaaf tot je 200 gram over hebt. Gebruik de rest van de bloemkool in een puree of soep.

Voeg alles samen met de quinoa, 30 gram witte balsamicoazijn (of andere witte azijn), 30 gram druivenpitolie, 20 gram notenolie en 50 gram donkere, gedroogde rozijnen.

quinoa, grillkaas
Grill Berloumi boven gemiddeld vuur. Zoals je ziet gaat het al snel te ver.

Deze quinoa grillkaas salade serveer je natuurlijk met onze gebakken of gegrilde Berloumi en een frisse yoghurt dressing op basis van onze Labneh.

Deel deze pagina als je dat wil!