Berloumi, logo, de zuivelarij
  • Slider Image

Quinoa, salade met geschaafde bloemkool

In deze speelse en frisse salade koken we de quinoa in de snelkookpan. Je kan de quinoa ook koken volgens de instructies op de verpakking maar zelf verkiezen we deze manier omdat de quinoa dan helemaal gaar wordt zonder een lang kookproces. 

Was 200g quinoa grondig onder stromend water. Doe de quinoa samen met 700 g water in de snelkookpan. Verwarm, al roerend, op hoog vuur tot het water kookt en zet er dan het deksel op. Stel de snelkookpan in op de hoogste stand (vrijwel altijd is dat 1bar). Laat de snelkookpan op druk komen maar laat ze niet stomen (dat moet je nooit doen bij een snelkookpan). Kook gedurende vier minuten en koel de snelkookpan vervolgens snel af onder koud stromend water. Giet de quinoa door een fijne zeef en spreid hem vervolgens uit op een dienblad om af te koelen. Spoel de quinoa niet af met koud water. Laat goed uitdampen en afkoelen.

quinoa, halloumi

Snij 100 g groene appel in fijne brunoise, toast 40 g pijnboompitten, hak 40 g platte peterselie grof, snij 35 g witte selder in fijne brunoise. Schaaf 500g bloemkool op de mandoline of keukenschaaf tot je 200g over hebt. Gebruik de rest van de bloemkool in een puree of soep.

Voeg alles samen met de quinoa, 30g witte balsamicoazijn (of andere witte azijn), 30g druivenpitolie, 20g notenolie en 50g donkere, gedroogde rozijnen.

Serveer met gebakken of gegrilde Berloumi en een frisse yoghurt dressing.

Werken met de snelkookpan.

De tijd dat een snelkookpan kon ontploffen en zomaar door de keuken kon rondvliegen is al een hele tijd voorbij. Moderne snelkookpannen hebben meer dan voldoende ingebouwde veiligheden. Eens je de voordelen en vaardigheden kent wordt het een essentieel keukeninstrument. In deze twee filmpjes wordt één en ander nog eens duidelijk uitgelegd.

%d bloggers liken dit: