Bruschetta met Ricotta van Berloumi en tomaat
De Ricotta van Berloumi uit onze Zuivelarij is al zodanig romig en zacht dat je er niets meer mee hoeft te doen. Smeer de ricotta in een vlotte beweging op de bruschetta en laat in het midden een beetje ruimte om er de garnituur op te doen. We werken de bruschetta met ricotta af met stukjes tomaat, maar probeer zeker ook eens onze Siciliaanse caponata.
Je snijdt 2 rijpe tomaten in partjes en verwijdert de zaadlijsten. Daarna snij je ze in reepjes, en vervolgens nog eens in blokjes. Meng de tomatenblokjes met 3 gram zout, en laat ze uitlekken. Op het einde doe je er nog 3 gram olijfolie en wat fijngesneden basilicum bij.
Een ciabatta of ander stokbrood snijd je in schuine sneetjes van ongeveer 1 cm dik. Toast de sneetjes daarna even op de pan of in de oven. Je laat ze daarna kort afkoelen, maar leg ze niet op elkaar.
Zelfde recept, andere kleur. En nog een tip: zet voor de bruschetta met ricotta alle ingrediënten gewoon op tafel. Niets leuker dan zelf je bruschetta maken!
Deel deze pagina als je dat wil!