Eerlijk toegegeven. We zijn zelf niet zo een geweldige fan van deze grillkaas spies. Lekker is het wel en het ziet er geweldig uit. Maar praktisch is het niet. Als je voor heel wat personen een barbecue doet gaat grillkaas grillen op de barbecue makkelijker zonder de spies. Heb je tijd en wil je dat er er extra leuk uit ziet. Ga dan voor de Berloumi spies.

grillkaas, barbecue

Flatbread

flatbread, platbrood

Voor het platbrood verwijzen we je door naar onze Labneh website. We verzamelen daar een aantal platte broden. Die zijn namelijk heel lekker met onze Labneh.

Berloumi grillkaas spies

Berloumi spies, grillkaas spies

Om een brochette met Berloumi te maken is het belangrijk dat alles min of meer samen gaar wordt. Berloumi heeft een korte gaartijd. Daarom moet je de paprika op voorhand even roosteren. Het kost een beetje moeite maar het is ook echt de moeite om het te doen.

Leg 1 rode paprika in een gasvlam (of op de barbecue) en blaker hem helemaal zwart. Laat kort onder een deksel liggen en pel de paprika. Snij de paprika in acht parten en snij deze parten telkens in drie stukken. Snij van één vierde ananas de parten in blokjes en haal stukjes uit een halve  zoete ui. Snij 2 pakjes Berloumi in rechthoekige blokjes (foto) en meng ze met de olie uit de verpakking. Stel de brochette samen (foto)

Paprikacoulis

Paprikacoulis, xanthaangom

Laat 2 rode paprika’s volledig zwart worden op de barbecue, onder de grill of in een gasvlam. Laat de paprika’s afkoelen/nagaren in een kom afgesloten met een deksel. Snij de paprika’s in vier parten, ontpit ze en schraap er het vel af.. Blend de paprika’s in de blender of met de staafmixer en voeg 2 g zout toe

Om te vermijden dat er vocht uit de coulis lekt kan je 0,5 g xanthaangom toevoegen. Wij gebruiken als bindmiddel graag xanthaangom. Verwarm zachtjes voor gebruik.

Een overschotje

We kregen niet alles op onze grillkaas spies en dan komt deze barbecue wokpan goed van pas. Sindsdien is ze onmisbaar geworden bij het barbecueën.

grillkaas, grillkaas bereiden, barbeque, Berloumi

Deel deze pagina als je dat wil!