cannelloni, ricotta, berloumi, spinazie

Onze Ricotta van Berloumi is heel goed bruikbaar in de keuken. Zeker in een cannelloni recept met spinazie waar we zo weinig mogelijk vocht in de bereiding willen. Diepvriesspinazie die we lang laten uitlekken in combinatie met Ricotta van Berloumi zal de perfecte cannelloni met spinazie opleveren. Eender welk cannelloni recept maken is behoorlijk omslachtig. Daarom maken we het ineens voor acht personen.

De cannelloni vulling

Laat 750 g ontdooide diepvriesspinazie (gesneden blad) gedurende een uur uitlekken of tot je ongeveer 500 g uitgelekte spinazie over hebt.

Als je verse spinazie wil gebruiken doe het dan zeker niet met jonge spinazie (= smaakloos) maar gebruik volwassen spinaziebladeren die je zeer kort blancheert en voldoende lang laat uitlekken.

Wij gaan voor diepvriesspinazie. Die is makkelijker uit te lekken, even lekker en minstens even voedzaam.

In ons cannelloni recept maken we eerst de saus om straks over de cannelloni te doen. We gaan je niet uitleggen hoe je tomatensaus moet maken maar je hebt uiteindelijk ongeveer 1,2 l tomatensaus nodig in dit cannelloni recept.

Meng 800 gram ricotta van Berloumi met 2 eieren, de uitgelekte spinazie, 150 gram gemalen Mozzarella, 80 gram Parmezaan, 1 geplet en fijngehakt lookteentje, en behoorlijk wat nootmuskaat. Kruid verder met peper en zout naar eigen goeddunken.

Je kan aan de spinazie ook nog andere bladgroenten en groene kruiden toevoegen zoals rucola, bladpeterselie, andijvie, verse basilicum, …

Vervang een deel van de spinazie door rucola en de vulling zal wonder boven wonder … nog meer naar spinazie smaken.

De cannelloni vullen

Cannelloni met verse pastavellen

Om dit cannelloni recept te maken met verse pastavellen heb je 24 stuks ofwel ongeveer 400 g verse pastavellen nodig. Leg met een lepel 60 g vulling op het onderste deel van het pastavel en rol het in de lengterichting op. Verdeel 1/3de van de tomatensaus in twee ovenschalen en leg er de opgerolde cannelloni in. Leg de plooi naar onder.

Cannelloni met voorgekookte pastabuisjes

Vul een (wegwerp) spuitzak met het ricotta en spinazie mengsel. Doe de spuitzak niet te vol. Doe er geen spuimondje in maar snij de spuitzak zodanig dat de spuitmond iets kleiner is dan je te vullen cannelloni. Met deze hoeveelheid vulling kan je ongeveer 40 cannelloni vullen. Leg de cannelloni goed bij elkaar in een ovenschaal.

Cannelloni met gedroogde pastavellen

Recept nog in ontwikkeling

Deel deze pagina als je dat wil!