Cannellonirecept met Ricotta van Berloumi en spinazie

cannelloni, ricotta, berloumi, spinazie

Onze Ricotta van Berloumi is heel goed bruikbaar in de keuken. Zeker in een cannellonirecept met spinazie. Bij cannelloni willen we zo weinig mogelijk vocht in de bereiding. Wanneer je diepvriesspinazie gebruikt, laat je die zo lang mogelijk uitlekken. Samen met onze Ricotta maak je zo heerlijke cannelloni. Cannelloni maken is behoorlijk omslachtig, daarom is dit recept voor 8 personen.

Vulling maken

Voor je begint laat je 750 gram ontooide diepvriesspinazie (gesneden blad) gedurende een uur uitlekken. Je hebt daarna ongeveer 500 gram uitgelekte spinazie over.

Gebruik je liever verse spinazie? Neem dan zeker geen jonge spinazie, want die is smaakloos. Kies voor volwassen spinazie die je zeer kort blancheert. Ook verse spinazie moet lang uitlekken.

Je kan aan de spinazie ook nog andere bladgroenten en groene kruiden toevoegen zoals rucola, bladpeterselie, andijvie, verse basilicum, …

Daarna meng je 800 gram Ricotta van Berloumi met 2 eieren, de uitgelekte spinazie, 150 gram gemalen mozzarella, 80 gram parmezaan, 1 geplet en fijngehakt lookteentje. In je mengeling doe je ook behoorlijk wat nootmuskaat. Zoals je dat zelf lekker vindt, kruid je verder af met peper en zout.

Wij gaan voor diepvriesspinazie. Die is makkelijker uit te lekken, even lekker en minstens even voedzaam.

Wij maken eerst de tomatensaus om straks over de cannelloni te gieten. Iedereen heeft zijn eigen recept om tomatensaus te maken, daarom leggen we dat niet meer uit. Voor 8 personen heb je wel ongeveer 1,2 liter saus nodig.

Vervang een deel van de spinazie door rucola en de vulling zal wonder boven wonder … nog meer naar spinazie smaken.

Cannelloni vullen

Cannelloni met verse pastavellen

Je hebt 24 pastavellen, of 400 gram pastavellen nodig om cannelloni te maken voor 8 personen. Met een lepel leg je 60 gram van de vulling op het onderste deel van het vel. Daarna rol je het in de lengte op. Dat herhaal je tot alle vellen op zijn, of de vulling op is. Verdeel een derde van de tomatensaus over twee ovenschalen, en leg de opgerolde cannelloni in de schaal. De plooi moet naar onder liggen. Verdeel de rest van de saus als laatste stap over de twee schalen.

Cannelloni met voorgekookte pastabuisjes

Met deze hoeveelheid vulling, vul je ongeveer 40 buisjes. Vul een (wegwerp) spuitzak met het ricotta- en spinaziemengsel. Let op dat je de spuitzak niet te vol doet. Het is beter dat je geen spuitmondje gebruikt, maar zelf een opening knipt. Die moet iets kleiner zijn dan je cannelloni. Wanneer je de cannelloni in de schaal legt, leg je ze best niet te dicht bij elkaar. Ten slotte verdeel je de tomatensaus over de schaal.

Cannelloni met gedroogde pastavellen

Recept nog in ontwikkeling

Cannelloni bakken

Deel deze pagina als je dat wil!