• Bruschetta met paddenstoelen en Berloumi
  • Bruschetta met kappertjes en Berloumi
  • Bruschetta met ricotta van Berloumi
  • Bruschetta met Siciliaanse caponata

Bruschetta met grillkaas zijn heel eenvoudig te maken en je kan er eindeloos variaties op bedenken. In onze Zuivelarij eten we bruschetta vaak als lunch en gebruiken we restjes uit de koelkast. Dit zijn maar enkele voorbeelden van bruschetta met onze Berloumi.

Bruschetta met paddenstoelen en grillkaas

Snij een rustiek langwerpig brood in zes sneden van ongeveer anderhalve centimeter. Wrijf de sneden brood in met olijfolie en toast ze aan in de pan waar je straks 250 gram bospaddenstoelen in gaat bakken. Snij een pakjes Berloumi in zes sneden. Wrijf een teentje look op het getoaste brood. Kuis de champignons maar was ze niet. Bak de bospaddenstoelen in ongeveer 30 gram boter op hoog vuur aan gedurende twee minuten. Kruid goed met peper en matig met zout. Haal de paddenstoelen uit de pan en bak de Berloumi aan beide kanten mooi bruin. Gooi de paddenstoelen nog even mee in de pan om ze opnieuw te verwarmen. Schep achtereenvolgens de champignons en de Berloumi op een bruschetta. Serveer warm.

Het is ook gezellig om te pan met de paddenstoelen en grillkaas samen met het brood op tafel te zetten. Zo kan iedereen zelf zijn bruschetta samenstellen.

Bruschetta met Siciliaanse caponata

caponata, grillkaas, ciabatta

Deze bruschetta zijn helemaal niet snel klaar. De caponata maken vergt een beetje tijd en zorgvuldig snijwerk. We hebben aan deze caponata een speciale pagina opgedragen.

Bruschetta met grillkaas, kappertjes en citroen.

bruschetta, berloumi, kappertjes, citroen

De bereiding van deze bruschetta gaat heel snel maar vergt een beetje voorbereiding om alles snel en zonder stress te kunnen serveren.

Zet eerst het volgende klaar: 50 g kappertjes (daar mag redelijk wat van het inmaakvocht bij zijn), 3 cl olijfolie, 30 g grof gehakte rucola, 2 cl citroensap. Snij 4 plakjes Berloumi van ongeveer 7 mm dik.

Snij voor de bruschetta vier schuine sneden ciabatta van ongeveer 1 centimeter uit een brood . Besprenkel of wrijf in met een beetje olijfolie of lookolie. Snij enkele flinterdunne citroenschijfjes uit een citroen. Doe de ciabatta en de citroenschijfjes in een grote vuurvaste serveerschaal of braadslede en zet in een voorverwarmde oven van 150°C tot de bruschetta krokant zijn.

Bak de Berloumi aan beide kanten bruin en leg ze op de ondertussen krokant geworden bruschetta. Hou de bruschetta met grillkaas warm in de afkoelende oven. Laat de deur open. Doe in dezelfde pan de kappertjes, de olijfolie, de rucola en het citroensap. Roer even kort door elkaar en schep het mengsel over en naast de bruschetta.

Bruschetta met Ricotta van Berloumi

ricotta bruschetta

Ricotta is wordt gemaakt van de kaaswei die overblijft na de productie van Berloumi. Deze bruschetta met ricotta zijn in een handomdraai klaar.

Deel deze pagina als je dat wil!