fbpx
  • Slider Image

Bruschetta met halloumi, kappertjes en citroen.

bruschetta met halloumi, bruschetta met berloumi
Deze bruschetta met halloumi zijn één van de eerste recepten die we met onze Berloumi hebben gemaakt. Dat kan je goed zien aan de foto.

De bereiding van deze bruschetta gaat heel snel maar vergt een beetje voorbereiding om alles snel en zonder stress te kunnen serveren.

Zet eerst het volgende klaar: 50 g kappertjes (daar mag redelijk wat van het inmaakvocht bij zijn), 3 cl olijfolie, 30 g grof gehakte rucola, 2 cl citroensap. Snij 4 plakjes Berloumi van ongeveer 7 mm dik.

Snij voor de bruschetta vier schuine sneden ciabatta van ongeveer 1 centimeter uit een brood . Besprenkel of wrijf in met een beetje olijfolie of lookolie. Snij enkele flinterdunne citroenschijfjes uit een citroen. Doe de ciabatta en de citroenschijfjes in een grote vuurvaste serveerschaal of braadslede en zet in een voorverwarmde oven van 150°C tot de bruschetta krokant zijn.

Bak de Berloumi aan beide kanten bruin en leg ze op de ondertussen krokant geworden bruschetta. Hou de bruschetta met halloumi warm in de afkoelende oven. Laat de deur open. Doe in dezelfde pan de kappertjes, de olijfolie, de rucola en het citroensap. Roer even kort door elkaar en schep het mengsel over en naast de bruschetta.

Deel deze pagina als je dat wil!