Snijd drie teentjes look fijn, snipper één ui, pel en versnijd één rode peper en snijd 200 g Berloumi in schijfjes.
Verwarm een beetje olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg hieraan één eetlepel karwijzaad en één eetlepel komijnzaad toe. Voeg vervolgens de look, ui en rode peper toe en kook voor 8-10 minuten tot de ui zacht is. Roer hier daarna anderhalve eetlepel gemalen komijn, één eetlepel gemalen koriander, één eetlepel paprikapoeder en een kwart eetlepel chilivlokken doorheen. Kook gedurende twee minuten.
Voeg 400 g kerstomaten toe en laat ze koken voor enkele minuten tot ze zachter zijn geworden. Voeg nu 400 g gesneden tomaten in blik toe en kruid met zout en peper. Laat dit gedurende 12-15 minuten zachtjes sudderen, tot de saus is ingedikt. Proef en kruid bij indien nodig.
Verwarm intussen een (grill)pan op hoog vuur. Gebruik een lepel om in de saus vier kuiltjes te maken waarin je elk een ei legt. Bedek de pan met een deksel en laat dit koken gedurende 5-8 minuten, of tot de eieren goed zijn naar eigen zin.
Grill of bak intussen de Berloumi tot beide kanten mooi bruin zijn. Strooi wat zout over de eieren en leg de grillkaas er bovenop. Werk rijkelijk af met gehakte koriander en serveer met wat getoast brood.
Deel deze pagina als je vind dat er altijd Berloumi bij de shakshuka zou moeten zijn!