Ricotta wafels
Verwarm 120 gram boter in een kleine pan tot het schuim wegtrekt en de boter begint te bruinen. Haal onmiddellijk van het vuur zodat de boter niet zwart wordt en laat de bruine boter afkoelen.
Voeg 460 ml ongezoete karnemelk (of gebruik onze kaaswei) samen met 100 g zuurdesemoverschot, 20 g bruine suiker en 250 g bloem. Heb je geen zuurdesem overschot? Geen paniek, gebruik dan gewoon 50 gram bloem en 50 gram karnemelk extra.
Meng het beslag met de afgekoelde bruine boter en laat het een nacht rusten in de koelkast.
Scheid het eiwit en eigeel van twee eieren. Klop vervolgens het eiwit in een vetvrije kom op tot schuim. Voeg de eigelen, een halve koffielepel zout en een potje Ricotta van Berloumi toe aan het beslag en mix goed door elkaar. Voeg ook een zakje bakpoeder toe en meng het opgeklopte eiwit onder het beslag.
Bak de wafels in een wafelijzer op ongeveer 250°C.
Waarom deze ricotta wafels lekker zijn.
Bruine boter
Door de boter te laten bruinen krijg je een hele rijke warme smaak. Schraap de pan met de bruine boter helemaal leeg in het wafelbeslag. De gekleurde melkeiwitten op de bodem van de pan zijn heel lekker.
Ricotta van Berloumi
Door onze Ricotta van Berloumi te gebruiken maak je de wafels extra voedzaam en spaar je een eitje uit. De wafels zullen misschien iets minder luchtig zijn maar dat compenseren we met tip nummer drie van hiernaast.
Zuurdesem
Je hebt altijd wel wat zuurdesem op overschot. Door hem in wafelbeslag te gebruiken, krijgen de wafels veel meer smaak en worden ze luchtiger en krokanter.
Deel deze pagina als je wil dat iemand voor je wafels bakt!