Ricotta maken in de Zuivelarij
![](https://i0.wp.com/berloumi.be/wp-content/uploads/2022/12/ricotta-afscheppen.webp?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Onze ricotta wordt gemaakt van de verse, zoete kaaswei die overblijft na de productie van Berloumi.
![](https://i0.wp.com/berloumi.be/wp-content/uploads/2023/09/Ricotta-melk-1.jpg?resize=380%2C380&ssl=1)
We voegen ongeveer tien liter melk tot op 800 liter kaaswei. Hierdoor wordt de ricotta iets steviger en halen we meer rendement uit de kaaswei.
![Ricotta, kaaswei, zout](https://i0.wp.com/berloumi.be/wp-content/uploads/2023/09/20230921_081934.jpg?resize=380%2C380&ssl=1)
Een beetje zout zorgt ook weer voor een beter rendement omdat er meer mineralen in de wei komen. Natuurlijk komt het ook de smaak ten goede.
![Melkzuur, kaaswei, ricotta](https://i0.wp.com/berloumi.be/wp-content/uploads/2023/09/Ricotta-melkzuur.jpg?resize=380%2C380&ssl=1)
Omdat onze kaaswei nog niet zuur genoeg is voegen we net genoeg melkzuur toe om de lekkerste ricotta te maken.