Het blijft voor altijd lente!

In onze Zuivelarij maken we Berloumi op het ritme van de seizoenen. Met een andere marinade voor elk seizoen.

Of zo was het toch altijd.

Al van in het begin ondervinden we logistieke problemen met die vier verschillende seizoen varianten. Het grootste probleem is dat de supermarkten altijd de vorige variant uit de stock willen hebben. Zo kan het dan gebeuren dat bijvoorbeeld een goedverkopende winkel van eens twee weken geen Berloumi heeft. Omdat hij moet wachten tot het in elke winkel is uitverkocht. De aankoper vindt dat niet leuk, wij vinden dat niet leuk, de naar Berloumi smachtende klant vindt dat niet leuk.

Omdat er verschillende ingrediënten en allergenen in de verschillende varianten zitten moeten ze wettelijk ook allemaal een andere barcode hebben. Elke variant wordt gezien als een ander product. Magazijnen en magazijniers, bestel, kassa- en facturatiesystemen kunnen hier moeilijk mee om. Af en toe hebben we dan een levering dit terug komt door een computer says no!

Niet voor niets zijn wij waarschijnlijk de enige die dit 10 jaar volgehouden hebben. Dat was leuk. Zeker in het begin, toen ik toch niet kon kiezen welke marinade het zou worden.

Het blijft voor altijd lente met zonnebloemolie.

Door slechte oogsten in de Europese olijfregio’s is de prijs voor olijfolie vrijwel onbetaalbaar geworden. In een marinade zoals wij ze gebruiken bij Berloumi is het eigenlijk niet zo belangrijk welke olie er in zit. We vervangen de olijfolie in onze marinade vanaf nu door zonnebloemolie. Zelfde smaak zonder dat we onze prijzen moeten verhogen.

Want! Het allerbelangrijkste bij Berloumi is dat hij goed gebakken is met een mooie, smaakrijke, zoute, hartige korst.