tuinbonen, berloumi

Berloumi met tuinbonen en oregano in roomsaus

Haal de tuinbonen uit de peul en kook de bonen gedurende één minuut in water. Spoel af onder koud water. Dubbeldop de tuinbonen maar gooi het omhulsel nog niet weg.

Verwarm 200 ml volle room samen met 100 ml witte wijn, de omhulsels van de tuinbonen en een handvol verse oregano. Breng aan de kook en laat gedurende een half uurtje heel zachtjes koken.

Snij een pakje Berloumi in plakjes van één centimeter en bak ze in een klein beetje olie mooi bruin. Blus met een beetje citroensap en draai de Berloumi nog even goed in het citroensap. Haal de kaas tijdelijk uit de pan en zeef het roommengsel uit boven de pan. Pers alles goed uit want veel room kan in de tuinboonpeulen blijven zitten. Voeg de dubbel gedopte tuinbonen toe en laat kort koken. Je moet een hele dikke roomsaus overhouden.

Voeg de gebakken Berloumi toe in aan de pan. Laat kort opwarmen maar draai de gebakken Berloumi niet meer in de room. Werk af met een beetje verse oregano. Serveer in de pan met dik gesneden brood en eet als bruschetta of als bijgerecht.