Voor deze Berloumi met gegrilde abrikozen hebben we slechts twee ingrediënten gebruikt: abrikozen en Berloumi. En een beetje verse oregano maar dat was vooral voor de foto. Maak dit recept in het seizoen van de abrikozen voor het zoetste en lekkerste resultaat.

Gegrilde Berloumi met abrikozen

Halveer 1 kg rijpe abrikozen en haal er de pit uit. Doe ze in een ovenschaal en leg in het midden een pakje Berloumi. Meng de abrikozen een beetje met de marinade uit de Berloumi verpakking. Snij met een scherp mes de grillkaas kruislings in. Snij diep genoeg maar niet helemaal erdoor.

Zet de Berloumi met abrikozen in de oven (op grillstand) gedurende ongeveer 18 minuten. De oventijd is sterk afhankelijk van je oven, of je al dan niet voorverwarmt en de hoogte waarop de ovenschaal staat. Schep naar het einde toe het vrijgekomen abrikozensap eens over de Berloumi en zet nogmaals in de oven.

Deze techniek kan je natuurlijk ook gebruiken met andere fruitsoorten en/of groenten. Bij stevige groenten zal je ze misschien even moeten voorkoken of kleiner snijden. Maar met kerstomaatjes kan je op net dezelfde manier aan de slag gaan als bij deze gegrilde abrikozen. Bezorg ons zeker je eigen creatie of deel op je socials met @dezuivelarij.

Nog meer gegrilde abrikozen tips uit onze Zuivelarij

Het is niet omdat wij hier geen extra kruiden gebruiken dat het niet kan. Zo gaan kerstomaatjes goed gepaard met basilicum, gaat pompoen hand in hand met koriander en kan je peterselie aan de asperges toevoegen.

Wil je het heel zoet-zout maken dan kan je naar het einde van de grilltijd een beetje honing onder de gegrilde abrikozen roeren. Houd dan wel de bereiding goed in de gaten want de suikers gaan al snel karameliseren.

Het lijken misschien details, maar als je een abrikoos onder de ingesneden Berloumi legt, komen de insnijdingen mooi open en kan je het vocht helemaal in de gegrilde kaas lepelen.

Deze gegrilde abrikozen zijn speciaal voor jou gekozen. Dus deel deze pagina als je dat wil!