Berloumi Courgette Bites

De courgette Berloumi rolletjes zijn de vegetarische variant van onze Berloumi Bacon Bites. Als je ze maakt zoals het moet, dus niet zomaar een beetje courgette rond een stuk Berloumi draaien, dan zijn ze (bijna) even lekker als die met spek.

Kies voor deze gelegenheid voor een mooie rechte courgette. Snij in de lengterichting plakken van de courgette van ongeveer drie millimeter dik.

Leg de plakken courgette naast elkaar en bestrooi ze met zout. Laat een half uurtje liggen en stapel ze vervolgens op elkaar. Laat opnieuw een half uur uitlekken en pers ze nadien nog een beetje handmatig verder uit. Als je wil kan je de rolletjes nu maken maar nog beter is om de courgette plakken een uurtje te drogen in een zachte, openstaande oven of in een droogtoestel.

Snij een pakje Berloumi in de lengte doormidden en vervolgens in tien (of twaalf) balkjes. Omwikkel de Berloumi met de courgette en duw de losse kant goed vast. Gebruik eventueel een tandenstoker.

Bak de rolletjes op de pan in een klein scheutje olijfolie. Vergeet zeker niet om ook de kaaskant goed aan te bakken. Serveer warm.

Door de courgette eerst te zouten haal je al een deel van het vocht eruit. Bovendien wordt de groente zachter en plooibaar waardoor ze makkelijker rondom de Berloumi kan worden gerold.

Bak de rolletjes ook aan langs de Berloumi kant. Alleen zo krijg je de meest intense smaak. Als je dikke plakken courgette gebruikt kan je er het beste een stokje door steken. Zo blijft de courgette mooi vast zitten.

Voor nog meer courgettesmaak snij je de courgette bijna een halve centimeter dik. Na het zouten en uitpersen kan je ze ook nog een uurtje drogen. De courgette krijgt dan een taaie bijna vlezige textuur.

Deel deze pagina als je benieuwd bent naar de vegetarische Berloumi Bites !