• Stoofpot met kikkererwten, tomaat en spinazie

1 kleine rode ui, grof gehakt

2 tenen knoflook

Fruit aan op zacht vuur gedurende ongeveer 20 minuten

1/4de tl chilivlokken

2 tl komijn gemalen

1/2de tl venkelzaadjes

Voeg toe en laat 1 minuut meebakken

1 el tomatenconcentraat

1 el bruine suiker

400 g kerstomaatjes (best uit blik)

400 g kikkererwten (uit blik)

Voeg toe en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken

100 g bladspinazie

Voeg in twee keer toe en laat telkens slinken

1 pakje Berloumi

Snij in blokjes van ongeveer anderhalve centimeter

Meng de blokjes met de marinade/olie uit de verpakking

Bak de blokjes en enkele kanten mooi bruin

Voeg toe aan het kikkererwtenmengsel. Roer al dan niet door elkaar

1 el Griekse yoghurt

1 el peterselie, grof gehakt

Werk af met … en serveer met brood, rijst of couscous