1 kleine rode ui, grof gehakt
2 tenen knoflook
Fruit aan op zacht vuur gedurende ongeveer 20 minuten
1/4de tl chilivlokken
2 tl komijn gemalen
1/2de tl venkelzaadjes
Voeg toe en laat 1 minuut meebakken
1 el tomatenconcentraat
1 el bruine suiker
400 g kerstomaatjes (best uit blik)
400 g kikkererwten (uit blik)
Voeg toe en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken
100 g bladspinazie
Voeg in twee keer toe en laat telkens slinken
1 pakje Berloumi
Snij in blokjes van ongeveer anderhalve centimeter
Meng de blokjes met de marinade/olie uit de verpakking
Bak de blokjes en enkele kanten mooi bruin
Voeg toe aan het kikkererwtenmengsel. Roer al dan niet door elkaar
1 el Griekse yoghurt
1 el peterselie, grof gehakt
Werk af met … en serveer met brood, rijst of couscous