fbpx

Deze twee keer gebakken Berloumi wrap serveer je het beste als tussendoortje, als laatavond partysnack of zelfs als maaltijd. Als aperitiefhapje is dit wellicht iets te machtig. Alhoewel, Berloumi is altijd lekker.

Berloumi wrap hapjes

Vulling: duxelle(s) van shiitake

Voor 3 wraps

Snij 150g verse shiitake in reepjes, vervolgens in blokjes en hak ze dan nog eens fijn. Begin de shiitake te bakken in 3cl maïsolie. Aanvankelijk zullen de shiitake eerder stoven. Blijf roeren, blijf kalm, de paddenstoelen zullen uiteindelijk gaan bakken. Bak verder tot ze helemaal droog lijken en dreigen te gaan aanbranden. Neem van het vuur, laat grotendeels afkoelen en voeg dan ongeveer één grote eetlepel zwarte pepersaus toe.

Dit is slechts één van de mogelijke vullingen voor de wrap. Wij maakten het ook al door er gerookte ham, mangochutney en tomaten tapenade samen met de Berloumi in te rollen. Zolang de vulling geen grote stukken bevat kan zowat alles.

Leg drie wraps (twintig centimeter diameter) open en verdeel de vulling over het onderste derde van de wrap. Snij een stuk Berloumi van 300g in de lengte in drie en deze stukken vervolgens in de lengte in twee. Leg de balkjes Berloumi op de vulling en rol de wrap strak op tot het midden. Maak de wrap nu goed nat en rol verder tot hij gesloten is. Je kan de wrap nu onmiddellijk bakken of in plasticfolie wikkelen om hem tot twee dagen, gekoeld te bewaren.

Wij hebben onze wrap het liefst met veel Berloumi er in maar je kan ook gaan voor meer vulling en minder Berloumi. Probeer dit niet met Mozzarella. 

Bak de opgerolde wrap in een pan met een beetje olie aan alle vier de zijden goed bruin. Prik houten vorkjes op regelmatige afstand van elkaar (ongeveer anderhalve centimeter) in de wrap en snij tussen de stokjes  de wrap in stukjes. Bak de stukjes op de Berloumi zijde mooi bruin en tot ze helemaal warm zijn. Serveer met een dipsaus die past bij de vulling. Wij gebruikten hiernaast licht gezouten Griekse yoghurt met nigella zaadjes.

Je kan er op eigen risico ook voor kiezen om de wrap in stukjes te snijden en de stukjes vervolgens in de oven af te bakken. Dat lukt vrij goed en is natuurlijk minder bewerkelijk. Draai de stukjes na tien minuten in een hete oven om en bak nog vijf minuten na. Gebruik bakpapier op de ovenschaal.

Foto's van Fans

Als jong bedrijf dat een product wil introduceren kan je er alleen maar van dromen en oprecht dankbaar zijn als mensen het gebruiken, mooi fotograferen, delen en hopelijk ook opeten ...