Schil de asperges. Doe de schillen met 400 gram water in de snelkookpan. Breng de snelkookpan op 1 bar druk en laat ongeveer 30 minuten onder druk staan. Ontlucht de pan en giet de aspergefond af. Bewaar voor de risottorijst. Snij de asperges in stukken van ongeveer vier centimeter en gaar ze gedurende vijf minuten onder deksel in 100 gram boter. De boter gebruik je later in de risotto.

Stoof 40 gram gesneden sjalot kort aan in 20 gram olijfolie. Voeg 200 gram risottorijst toe en laat kort toasten in de olie. Blus met 50 gram droge vermout.

Voeg 330 gram aspergefond toe en zet het deksel op de snelkookpan. Kook onder druk gedurende 7 minuten aan 1 bar. Schud aanvankelijk even met de snelkookpan. Laat de pan niet ventileren. Spoel de pan na 7 minuten af met koud water. Open de pan als de druk van de snelkookpan is.

Controleer of de rijst net gaar genoeg is. Roer er 60 gram gemalen oude kaas onder samen met de aspergeboter. Voeg zout toe en laat gedurende twee minuten rusten alvorens te serveren.

Deel deze pagina als je dat wil!