Begin met de asperges te schillen. Doe de schillen met 4 deciliter water in de snelkookpan. Breng de snelkookpan op 1 bar druk en laat ongeveer een half uurtje onder druk staan. Ontlucht de pot en giet de aspergefond af. Bewaar de fond om er straks de risottorijst in te koken. Snij de asperges in stukken van ongeveer vier centimeter en gaar ze gedurende vijf minuten onder deksel in 100 gram boter. De boter gebruik je later in de risotto.

Stoof 40 gram gesneden sjalot kort aan in 20 ml olijfolie. Voeg 200 gram risottorijst toe en laat kort toasten in de olie. Blus met 50 ml droge vermout.

Voeg 330 gram aspergefond toe en zet het deksel op de snelkookpan. Kook onder druk gedurende 7 minuten aan 1 bar. Schud aanvankelijk even met de snelkookpan en laat ‘m niet ventileren. Spoel de pan na 7 minuten af met koud water. Open de pan als de druk eraf is.

Controleer of de rijst net gaar genoeg is. Roer er 60 gram gemalen oude kaas onder samen met de aspergeboter. Breng nog wat op smaak met zout en laat gedurende twee minuten rusten alvorens te serveren.

Deel deze pagina als je dat wil!