• Slider Image

Deze hartige ricotta broodjes zijn enkel gevuld met onze Ricotta van Berloumi en veel basilicum. Als ze moeilijk te maken zouden zijn dan zouden we het ook zeggen maar … ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Mits enige brood bak ervaring tenminste. Hier in de Zuivelarij maakten ze voor de eerste keer en dat ging probleemloos. Een volgende keer zouden we nog een beetje geraspte droge mozzarella en pesto aan de vulling toevoegen.

Eenvoudig brooddeeg maken.

Voor dit eenvoudig brooddeeg meng je 500 gram tarwebloem met één koffielepel droge gist, één koffielepel zout en 330 – 360 gram water. Meng, aanvankelijk met één hand tot een homogene massa en kneed vervolgens met twee handen, tot een soepel deeg. Dat duurt zo ongeveer tien minuten. Laat het deeg vervolgens afgedekt een uur rijzen op kamertemperatuur. Vouw het na een half uurtje even over elkaar. Het is niet de bedoeling dat het deeg al helemaal aan het rijzen is vooraleer je het moet uitrollen. Zet het deeg in dat geval op een koudere plaats. Je kan deze stap ook al voorbereiden en het deeg afgedekt in de koelkast zetten.

Ricotta broodjes maken

brood, ricotta, basilicum

Bol het deeg een beetje op en rol het deeg vervolgens uit op een met bloem bestoven oppervlak. Aanvankelijk zal het deeg terugvechten. Wacht in dat geval een beetje en rol het vervolgens in meerdere keren verder uit. Maak het uitgerolde deeg zo vierkant als mogelijk. Besmeer het deeg met een potje van onze ricotta. Gebruik daarvoor de achterkant van een lepel. Verspreid er heel veel basilicumblaadjes over. Rol het deeg stevig op

Broodjes laten rijzen en bakken

Snij uit de rol een 10-tal broodjes en leg ze op een met olie ingewreven bakplaat. Dek ze af met huishoudfolie en laat ze op kamertemperatuur ongeveer een uurtje rijzen. Verwarm ondertussen de oven tot maximum temperatuur. Bak de broodjes gedurende 25 minuten en laat ze vervolgens afkoelen.

Deel deze pagina als je dat wil?