Hot honey berloumi taco’s

Je hebt ze misschien wel al zien passeren: de prachtige alliteratie “hot honey [ naam van de kaas die we niet meer bij naam mogen noemen ]”. Oké, hot honey Berloumi mist misschien de driedubbele alliteratie, maar het is zéker even lekker. Misschien zelfs lekkerder. Vandaag hebben we onze hot honey Berloumi op een taco gelegd, maar je kunt er alle kanten mee op: in een salade, op een burger of voor de liefhebbers gewoon uit het vuistje. De honing en chilivlokken geven de Berloumi een perfecte extra smaakboost!

De belangrijkste stap in dit recept is het bakken van de Berloumi. Snijd de Berloumi in plakjes van ongeveer 2 cm dik. Verhit een pan op hoog vuur en leg de plakjes erin, zonder vetstof. Bak tot ze aan beide kanten mooi bruin en krokant zijn. Daarna kun je de honing en chilivlokken toevoegen. Wij gebruikten 2 eetlepels honing en een kleine eetlepel chili, maar pas dit gerust aan naar jouw smaak. Laat de plakjes nog even bakken in dit mengsel en roer voorzichtig, zodat de honing en chili gelijkmatig over alle plakjes verdeeld worden.
Het moeilijkste deel is achter de rug, dus nu kan de pret beginnen: het samenstellen van de Berloumi-taco’s! Hier kun je zo zot doen als je zelf wilt, of je kan het eenvoudig houden. Wij kozen ervoor om de taco te beleggen met onze Labneh-tzatziki, omdat die een frisse tegenhanger biedt voor de zoete, pikante Berloumi. Voor een extra frisse toets (en natuurlijk ook voor een mooie presentatie) werkten we af met granaatappelpitjes en lente-ui.

Nu is het tijd om je taco’s te serveren. Je kunt ze direct op een bordje presenteren of alle ingrediënten op tafel zetten, zodat iedereen zijn taco’s zelf kan samenstellen. Zo heb je altijd een warme Berloumi op je taco.

