Berloumi in de airfryer

Als je zegt: “Je kan Berloumi grillen, bakken, frituren, barbecueën, …”. Dan is er altijd wel iemand die vraagt: “Mag grillkaas ook in de airfryer”?

Kan je grillkaas airfryen?

Je kan grillkaas zeker klaarmaken in de airfryer. Als je het goed aanpakt is het zelfs één van onze favoriete manieren om Berloumi te bereiden. Je krijgt in het beste geval een mooie krokante korst.

Hoe Berloumi airfryen

Volgens de ervaring uit onze Zuivelarij kan je een grillkaas zoals onze Berloumi het beste in zijn geheel airfryen. Er zijn weliswaar heel veel recepten te vinden waarbij je grillkaas in frietjes snijdt om ze vervolgens te airfryen. Tik maar eens ‘grillkaas in de airfryer’ in Google.

De grillkaas moet dan echter te lang bakken en zal taai worden voor hij een mooi bruin korstje heeft. Een betere methode is om de Berloumi in zijn geheel in de airfryer te stoppen.

Bij grillkaas is het belangrijk om hem eerst eens goed droog te deppen en in te wrijven met een beetje olie. Gelukkig zit rondom onze Berloumi al een laagje marinade, waardoor die rechtstreeks in de airfryer mag. Op het moment dat de Berloumi een mooie kost heeft zal ook de binnenkant goed warm zijn.

Serveer Berloumi uit de airfryer net als bij alle andere bereidingswijzen met veel groenten en/of een rijkelijke salade.

Deel deze pagina als je dat wil!