grillkaas burger, foodbag, berloumi burger
Berloumi Burger powered by Foodbag

Een burger is waarschijnlijk de snelste en makkelijkste manier om onze Berloumi te gebruiken. Je maakt het zo moeilijk of zo makkelijk als je zelf wil. Lekker zijn ze altijd.

grillkaas, Berloumi, Burger, aubergine, hummus

Grillkaas burger met aubergine, hummus, harissa en amandelschilfers

Snij twee aubergines in de lengterichting in plakken van ongeveer één centimeter. Bak de aubergines in de pan gedurende tien minuten. Gebruik daarvoor meer dan voldoende olijfolie, zwarte peper, sumak en spaarzaam zout. Snij ondertussen het groene deel van één bot lente-ui in stukjes van drie centimeter en begin ze na vijf minuten mee te bakken met de aubergines. Zet een potje hummus klaar of maak hem zelf. Snij 400 g Berloumi in plakjes van ongeveer één centimeter of halveer de Berloumi om hem vervolgens horizontaal door te snijden.

Haal na tien minuten, als ze goed gebakken en zacht zijn, de aubergines en de lente-ui uit de pan. Bak de Berloumi in dezelfde pan aan de eerste kant mooi bruin. Draai de Berloumi om en voeg nu 50 g amandelschilfers toe.

Warm de aubergines eventueel nog even mee op in de pan en sprenkel een beetje citroensap over alles.  Begin met het samenstellen van de burger door achtereenvolgens hummus, Berloumi, aubergine, een beetje harissa en amandelschilfers op de burger te leggen.

grillkaas burger, berloumi burger, koolsla, appel

Berloumi burger met witte koolsla, gebakken appel en groene olijven

Schaaf 1/8ste witte kool fijn, vermeng met 100 gram volle Griekse yoghurt, gehakte dragon en 2 gram zout. Was en droog 40 gram tuinkers en snij enkele groene olijven in schijfjes. 

Snij één groene appel in acht schijven en bak deze met boter in de pan. Snij ondertussen 400 gram Berloumi in plakken van ongeveer 1 centimeter. Haal de appelschijven uit de pan en bak de Berloumi. Stel de burger samen door achtereenvolgens de koolsla, Berloumi, appel, tuinkers en olijven tussen de burger te leggen.

grillkaas burger, berloumi burger

Berloumi burger met pikante paprika relish, gebakken ananas en basilicum

Snij 2 rode paprika, 1 rode chilipeper en 200 g rode ui in kleine stukjes. Bak deze ingrediënten aan in een pan met 2 lepels olijfolie. Plet en hak 2 looktenen en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg 80 g suiker toe en laat kort mee karamelliseren. Blus met 150 g rode wijnazijn en laat gedurende minstens 20 minuten helemaal uitkoken. Pureer eventueel in de blender en laat afkoelen. 

Pluk en 20 blaadjes basilicum, leg ze op elkaar en snij ze met een scherp mes in fijne reepjes. Schil 1/4de verse ananas, haal er de kern uit en snij de ananas in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bak de ananasplakken in maïsolie en haal ze vervolgens uit de pan.

Snij 400 g Berloumi in plakken van ongeveer 1 centimeter en bak de Berloumi in dezelfde pan als de ananas. Voor de snelste burger kan je de ananas en Berloumi tegelijkertijd in een grote pan bakken. Stel de burger samen met de relish, ananas, Berloumi en basilicum 

Berloumi burger met kort gepekelde komkommer en pickles van Camp’s

Snij één komkommer in uiterst dunne plakjes en vermeng met 10 g zout. Laat een half uurtje staan. Spoel met koud water in een fijne zeef. Laat uitlekken en pers nadien krachtig uit. Toast de burgerbroodjes en laat ze kort afkoelen. Bak de Berloumi en doe achtereenvolgens de pickles van Camp’s, Berloumi en gepekelde komkommer op de burger. 

portobello burger, grillkaas

Portobello grillkaas burger.

Je zal ons in de Zuivelarij niet snel horen zeggen dat deze keto hamburger even lekker is dan de real stuff met hamburger bun. Maar het zit er tenminste dicht bij.

Foto en recept zijn van Foodbag. De Belgische kookbox.

Grillkaas burger met knolselder.

Nog meer lekkers van Foodbag

Berloumi Bio Burger.

De Parijse biologische hamburgerketen Bioburger maakt een heerlijke burger met onze biologische Berloumi. Als je ooit eens in Parijs bent, dan weet je waar naartoe!

Berloumi Burgers on Instagram

Deel deze pagina als je dat wil?