halloumi burger, foodbag, berloumi burger
Berloumi Burger powered by Foodbag
Halloumi, Berloumi, Burger, aubergine, hummus

Berloumi burger met aubergine, hummus, harissa en amandelschilfers

Snij twee aubergines in de lengterichting in plakken van ongeveer één centimeter. Bak de aubergines in de pan gedurende tien minuten. Gebruik daarvoor meer dan voldoende olijfolie, zwarte peper, sumak en spaarzaam zout. Snij ondertussen het groene deel van één bot lente-ui in stukjes van drie centimeter en begin ze na vijf minuten mee te bakken met de aubergines. Zet een potje hummus klaar of maak hem zelf. Snij 400 g Berloumi in plakjes van ongeveer één centimeter of halveer de Berloumi om hem vervolgens horizontaal door te snijden.

Haal na tien minuten, als ze goed gebakken en zacht zijn, de aubergines en de lente-ui uit de pan. Bak in dezelfde pan de Berloumi aan de eerste kant mooi bruin. Draai de Berloumi om en voeg nu 50 g amandelschilfers toe.

Warm de aubergines eventueel nog even mee op in de pan en sprenkel een beetje citroensap over alles.  Begin met het samenstellen van de burger door achtereenvolgens hummus, Berloumi, aubergine, een beetje harissa en amandelschilfers op de burger te leggen.

Je kan harissa kopen in elke supermarkt. Heb je toevallig een teveel aan chilipepers en/of wil je zelf je harissa maken dan is deze handleiding van onze favoriete kookwebsite de beste manier.

Berloumi burger met witte koolsla, gebakken appel en groene olijven

Schaaf 1/8ste witte kool fijn, vermeng met 100 g volle Griekse yoghurt, gehakte dragon en 2g zout. Was en droog 40 g tuinkers en snij enkele groene olijven in schijfjes. 

Snij 1 groene appel in acht schijven en bak deze met boter in de pan. Snij ondertussen 400 g Berloumi in plakken van ongeveer 1 centimeter. Haal de appelschijven uit de pan en bak vervolgens de Berloumi. 

Stel de burger samen door achtereenvolgens de koolsla, Berloumi, appel, tuinkers en olijven tussen de burger te leggen.

Berloumi burger met pikante paprika relish, gebakken ananas en basilicum

Snij 2 rode paprika, 1 rode chilipeper en 200 g rode ui in kleine stukjes. Bak deze ingrediënten aan in een pan met 2 lepels olijfolie. Plet en hak 2 looktenen en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg 80 g suiker toe en laat kort mee karamelliseren. Blus met 150 g rode wijnazijn en laat gedurende minstens 20 minuten helemaal uitkoken. Pureer eventueel in de blender en laat afkoelen. 

Pluk en 20 blaadjes basilicum, leg ze op elkaar en snij ze met een scherp mes in fijne reepjes. Schil 1/4de verse ananas, haal er de kern uit en snij de ananas in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bak de ananasplakken in maïsolie en haal ze vervolgens uit de pan.

Snij 400 g Berloumi in plakken van ongeveer 1 centimeter en bak de Berloumi in dezelfde pan als de ananas. Met een beetje ervaring kan je de ananas en Berloumi tegelijkertijd in een grote pan bakken.

Stel de burger samen met de relish, ananas, Berloumi en basilicum 

Berloumi burger met kort gepekelde komkommer en pickles van Camp’s

Snij 1 komkommer in uiterst dunne plakjes en vermeng met 10 g zout. Laat een half uurtje staan. Spoel met koud water in een fijne zeef. Laat uitlekken en pers nadien krachtig uit. Toast de burgerbroodjes en laat ze kort afkoelen. Doe achtereenvolgens de pickles van Camp’s, Berloumi en gepekelde komkommer op de burger.