Asperges zijn misschien wel het lekkerst als ze op de barbecue worden gegrild. Ook onze Berloumi grillkaas op de bbq is super lekker en eenvoudig te bereiden. We serveren alles met een knapperig gebakken gremolata met citroen, peterselie, look en broodkruim.

Gremolata met broodkruim

Snij 50 gram peterselie fijn. Dat mag met de fijn gesneden steeltjes erbij. Schaaf 10 gram zeste van twee citroenen en pers twee looktenen. Fruit de look tien seconden aan in 70 gram olijfolie. Voeg de helft van de peterselie en de helft van de citroenzeste toe. Laat ongeveer één min meebakken en voeg dan 40 gram panko broodkruim toe. Bak tot het broodkruim krokant is. Opgelet, dat kan snel gaan. Laat de gremolata afkoelen en voeg dan de andere helft van de peterselie en zeste toe.

Asperges en Berloumi op de bbq

Snij de houterige voetjes van twee botten groene of witte asperges en schil het onderste deel van de asperges met een dunschiller. Meng de asperges met olijfolie en een klein beetje zout. Gebruik hiervoor de schaal waarin je uiteindelijk de gegrilde asperges en grillkaas wil serveren.

Snij een pakje Berloumi in de lengterichting in vier balkjes. Dep ze ook een beetje in de olie van de asperges. Plakjes of een ander vorm kan ook maar deze balkje zijn heel makkelijk om te grillen.

asperges bbq, asperges grillen, asperges op de barbecue

Zowel de asperges als de grillkaas grillen heel snel op de bbq. Hoe ze goed in de gaten en draai ze tijdig en veelvuldig om. Gelijktijdig grillen we enkele schijfjes citroen (die we over hebben van onze gremolata) mee.

Met onze Labneh, een lepel honing, het sap van een halve citroen en wat groene chilisaus maken we nog een sausje voor erbij. Onze labneh kan ook gebruikt worden als gezonde vervanger voor mayonaise.

grillkaas op de bbq, berloumi bbq, asperges op de bbq

De grillkaas en asperges die van de bbq komen kunnen meteen terug in dezelfde serveerschotel. Serveer er de gegrilde citroenschijfjes bij en doe er een groot deel van de gremolata over. De saus kan best afzonderlijk op tafel.

Deel dit recept als je dat wil?