fbpx

Weibrood met chocolade, noten en gedroogde veenbessen.

Meng 400 gram witte broodbloem goed door elkaar met 6 gram droge gist, 7 gram zout en 30 gram donker cacaopoeder. Voeg 320 gram koude melkwei van de Zuivelarij en 40 gram sterke koffie toe. Meng/kneed alles goed door elkaar gedurende vijf minuten. Wij doen dat in onze broodmachine.

Voeg 100 gram bakvaste chocolade, 100 gram grof gehakte hazelnoten en 100 gram gedroogde veenbessen toe en kneed alles nogmaals goed door elkaar.

Stort het deeg in een ingeoliede schaal of bak. Het makkelijkste is een schaal of plastic bak die je goed kan afsluiten. Zet het deeg twee uur op kamertemperatuur en vouw het elk half uur even over elkaar. Doe een beetje olie op je handen want het deeg zal kleverig aanvoelen.

Beboter en bebloem een grote cakevorm en leg het deeg er zo elegant mogelijk in. Duw het een beetje in de hele cakevorm. Dek het deeg luchtdicht af met plasticfolie en laat het ongeveer zes tot acht uur rijzen op kamertemperatuur.

Bak het brood gedurende 45 minuten op 225°C.