Quinoa salade met geschaafde bloemkool, groene appel en Berloumi
Deze quinoa- en grillkaassalade met geschaafde bloemkool, appel en peterselie is geweldig lekker. In combinatie met onze frisse en romige Labneh en de gebakken Berloumi is het een feest van knapperige en zachte texturen. Het is zeker één van onze lekkerste recepten en tilt je volgende barbecue naar een hoger niveau.
Quinoa salade
In De Zuivelarij maken we onze quinoa vliegensvlug klaar in de snelkookpan. Doe je dat liever niet, volg dan de instructies op de verpakking. Wil je dat wel doen, dan vind je hieronder enkele goede instructies.
Was 200 gram quinoa grondig onder stromend water. Doe de quinoa samen met 7 dl water in de snelkookpan. Verwarm, al roerend, op hoog vuur tot het water kookt en zet er dan het deksel op. Stel de snelkookpan in op de hoogste stand (vrijwel altijd is dat 1 bar). Laat de snelkookpan op druk komen maar laat ze niet stomen (dat moet je nooit doen bij een snelkookpan). Kook gedurende vier minuten en koel de snelkookpan vervolgens snel af onder koud stromend water. Giet de quinoa door een fijne zeef en spreid hem vervolgens uit op een dienblad om af te koelen. Spoel de quinoa niet af met koud water maar laat hem wel goed uitdampen en afkoelen.
Snijd 100 g groene appel in fijne stukjes, toast 40 g pijnboompitten, hak 40 g platte peterselie grof, snijd 35 g witte selder in fijne stukjes en schaaf een bloemkool op de mandoline of keukenschaaf tot je 200 g over hebt. Gebruik de rest van de bloemkool in een puree of soep. Meng dit alles onder de quinoa.
Giet ook 3 cl witte balsamicoazijn (of andere witte azijn), 3 cl druivenpitolie, 2 cl notenolie en 50 gram donkere rozijnen over het geheel.
Deze quinoasalade serveer je natuurlijk met onze gebakken of gegrilde Berloumi en een frisse yoghurt dressing op basis van onze Labneh.
Deel deze pagina als je dat wil!