Bereiden
2 aubergine, in frietvorm gesneden
500 g oesterzwammen, in dikke slierten gesneden
Peper & zout
Bak de aubergine in maïsolie met zout gedurende ongeveer 8 minuten
Voeg de oesterzwammen toe en laat ongeveer 5 minuten meebakken
Kruid met zwarte peper, laat nog kort meebakken
Hou warm
80 g hennepzaad (Colruyt)
200 g mafaldine (Colruyt), of andere lange pasta
5 cl sesamolie (of notenolie)
Rooster de hennepzaadjes in een droge pan
Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking
Meng de pasta met sesamolie en hennepzaadjes
400 g Berloumi
Snij Berloumi in vier sneden van ongeveer 1 cm
Bak de Berloumi
Serveren
Ofwel kan je ervoor kiezen om het aubergine/oesterzwam mengsel naast (of onder) de pasta serveren. Ofwel kies je ervoor om de pasta/hennep met de aubergine/oesterzwam te mengen.
Wij serveerden er nog een crème van pastinaak bij maar vergaten daar een foto van te nemen.
Berlouimi ‘late winter’
Berloumi ‘late winter’ is afgekruid met gedroogde hoorn des overvloed, kruidnagel, pimentpeper, zwarte peper en nigella. Rijpe, zware en aardse aroma’s die passen bij dit deel van de winter. Donker maar de dagen beginnen al te lengen en de lente is in zicht.