Berloumi, logo, de zuivelarij
  • Venkel

Venkel, gekonfijt met sinaasappel

3 venkel (klein)

2 teentjes look, geplet

1 dl olijfolie

1 sinaasappel, zestes + uitgeperst

2 blaadjes laurier, 2 takje rozemarijn, 4 takje verse tijm, 3 jeneverbessen

  1. Snij elke venkel in vier parten, verwijder een stuk van de harde kern
  2. Haal venkel, olie, sinaasappel zestes, look en kruiden door elkaar in een braadslede
  3. Gaar (Convectie – 40 min – 160°C)
    1. Schep tijdens het garen enkele keren door elkaar
  4. Haal de venkel uit de braadslede
  5. Blus de pan met sinaasappelsap en rasp er nog een beetje sinaasappelschil over
  6. Laat inkoken tot stroopdikte
  7. Doe de venkel terug in de braadslede en haal door elkaar
  8. Werk af met venkelgroen en/of venkelbloemen
%d bloggers liken dit: