Berloumi, logo, de zuivelarij

Paratha, aloo paratha

400 g witte bloem

200 g volkorenmeel

340 g water

30 g ghee (of boter)

1.       Meng de ingrediënten voor het deeg in een grote kom

2.       Kneed in 15 minuten tot een zacht en elastisch deeg.

3.       Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten

4.       Verdeel het deeg in 10 stukken en bol het op

5.       Laat nogmaals rusten onder plasticfolie

8 g zout

2 aardappels, bloemig

6.       Kook de aardappelen helemaal gaar in de schil, laat kort afkoelen en pel ze

Gemalen komijn, chilipeper, gehakte koriander, garam masala, …

7.       Pureer de aardappelen en meng ze met de specerijen

8.       Vorm balletjes van de aardappelpuree die iets kleiner zijn dan de deegballetjes

9.       Rol het deeg uit, leg er een aardappelbal in en plooi/knijp het bovenaan dicht

10.    Leg de knoop naar onder op een met bloem bestoven werkblad en druk voorzichtig plat met de hand.

11.    Strooi er wat bloem over en rol dun uit.

12.    Bak de paratha’s in een hete gietijzeren pan

13.    Beborstel met ghee en bak ongeveer 1 minuut aan elke kant.

 

Geïnspireerd door Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi. De combinatie van helemaal gaar gekookte paprika en het kruidenmengsel is verassend. De paprika wordt hier nog gebakken om extra smaakgehalte toe te voegen. Om het meer zuivere paprika aroma te bewaren kan je het bakken weg laten en alles samen gedurende 30 minuten koken.

Eet ...

dit gerecht met brood croutons en gbakken of gegrilde Berloumi.

%d bloggers liken dit: