Berloumi, logo, de zuivelarij

Paprika, gebakken in zoet en zuur

4 paprika, in lange repen gesneden

1 bot lente-ui, in stukken van drie centimeter gesneden

5 cl olijfolie

1.       Bak de paprika 10 minuten op hoog vuur in de olijfolie

2.       Voeg de lente-ui toe en laat nog 5 minuten meebakken

160 g suiker

3.       Voeg toe en laat lichtjes karamelliseren

400 g water

200 g ciderazijn

20 roze peperkorrels

8 g korianderzaad

6 kardemonpeulen, gekneusd

4.       Blus met azijn en voeg vervolgens water en specerijen toe

5.       Laat alles samen 20 minuten koken

Geïnspireerd door Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi. De combinatie van helemaal gaar gekookte paprika en het kruidenmengsel is verassend. De paprika wordt hier nog gebakken om extra smaakgehalte toe te voegen. Om het meer zuivere paprika aroma te bewaren kan je het bakken weg laten en alles samen gedurende 30 minuten koken.

Eet ...

dit gerecht met brood croutons en gbakken of gegrilde Berloumi.

%d bloggers liken dit: