Berloumi, logo, de zuivelarij

Masala curry

200 g zoete ui

30 g ghee

Stoof de uien lang (30 min – laag vuur) aan tot ze doorzichtig en goudgeel worden

250 g tomaten, pulp

2,5 g curryblad

60 g kokos, geraspt

10 g look, fijngesneden

10 g gember, fijngesneden

4 g chilipeper, fijngesneden

Voeg toe aan de uien en stoof kort mee aan

2,4 g fenegriekzaad

2 g korianderzaad

2 g venkelzaad

Toast in de oven (12 min – 170°C)

Maal in koffiemolen of blender

Voeg toe aan uienmengsel

160 g water

60 g tamarinde, puree

9 g kurkuma, poeder

Voeg toe aan uienmengsel

Laat 30 minuten zachtjes koken

zout

limoensap

Masala betekend 'gemengd' en garam masala betekend 'heet' en 'gemengd'. Alle Indische curries bestaan uit een mengeling van vaak heel veel kruiden, specerijen en aromaten.

Dit is een relatief milde curry. Het vergt enige concentratie wanneer je voor het eerst curries gaat maken. Neem je tijd en tracht alle ingrediënten nauwkeurig af te wegen. Je krijgt dan al snel de hoeveelheden in de vingers.


Serveer met blokjes gebakken (of gefrituurde) Berloumi die je vervolgens boven op de curry legt. Je kan dit gerecht ook op voorhand maken. Verwarm de blokjes Berloumi dan opnieuw in de curry.


 

Bijgerechten

%d bloggers liken dit: