Berloumi, logo, de zuivelarij
  • Slider Image

Berloumi ingrédients

 

Les ingrédients du Berloumi sont principalement d'origine naturelle. En tant qu'excipients, nous utilisons le chlorure de calcium (comme dans presque tous les fromages) et l'acide gluconique (comme dans de nombreux fromages).

' Le fromage est considéré comme un produit très naturel. C'est pourtant l'un des plus anciens produits biotechnologiques '

Melk

De melk is afkomstig van melkveebedrijf Koen en Annick Scheirs. Voor de bereiding van Berloumi wordt de melk noch af, noch aan geroomd. De koeien van Koen lopen in het zomerseizoen buiten. Berloumi kan dus worden geklasseerd als kaas van weidemelk. Bovendien worden de koeien lang op het bedrijf gehouden en goed verzorgd tot op hun 'oude dag'.

Stremsel

Om van melk kaas te maken moet de melk gestremd worden. Stremming-enzymen zorgen er voor de eiwitten gesplitst worden en vervolgens gaan samenklonteren (coaguleren) tot wrongel. Traditioneel wordt hiervoor chymosine gebruikt uit de lebmaag van kalveren. Het stremsel bij de Berloumi bereiding is van niet-dierlijke oorsprong. Het wordt geproduceerd door bacteriën die vrij zijn van genetische modificatie. Berloumi is dus helemaal een vegetarische kaas. En ook halal en kosher en lekker.

Zout

Berloumi is een redelijk zoute kaas; zeker wanneer hij wordt gebakken verschijnt er een heerlijk, hartig zout korstje op de kaas. Echter, Berloumi bevat lang niet zoveel zout als vergelijkbare bakkazen uit het Midden-Oosten. In Berloumi zit 2,3% zout, ofwel 2,3 g per 100 gram kaas. Laat in de rest van de bereiding zout zoveel mogelijk achterwege. Zout is onmisbaar in Berloumi omdat het zowel de textuur als de houdbaarheid bepaalt.

Kruiden

Afhankelijk van de verschillende varianten worden verschillende kruidenmengsels gebruikt tijdens het pekelproces. De smaak van Berloumi wordt in grote mate bepaald door de textuur van de kaas zelf. Slechts in mindere mate door het afkruiden.

Calciumchloride

Calciumchloride is het calciumzout van zoutzuur. In kaas wordt het gebruikt om de natuurlijke calciumbalans te herstellen na het koelen van melk. Het is een in de natuur voorkomende stof die onder andere in voedingssupplementen wordt gebruikt als bron van calcium.

Gluconzuur

Gluconzuur wordt commercieel geproduceerd door de oxidatie van de aldehydegroep in glucose. Het wordt natuurlijk gewonnen door micro-organismen die de natuurlijke suiker in glucose omzetten in gluconzuur. Het is een stof die ook in de natuur voorkomt in honing en vergiste vruchtensappen. In de kaasbereiding is het een handige stof omdat het de pH van de melk niet agressief laat dalen zonder een zure smaak na te laten.

%d blogueurs aiment cette page :