Berloumi, logo, de zuivelarij

Berloumi en Halloumi bewaren

Berloumi

Berloumi halloumi kazen kan je vrij lang bewaren. In de gesloten vacuümverpakking blijft Berloumi ten minste twee maanden houdbaar vanaf productiedatum. Op voorwaarde dat de kaas gekoeld bewaard wordt. Omdat Berloumi minder zout is en een kruidenmarinade bevat kan je hem minder lang dan andere halloumi bewaren.

Eens geopend kan je Berloumi nog ongeveer een week bewaren. Wikkel de kaas in keukenpapier, hij zal dan een beetje uitdrogen maar dit is niet zo erg. Als je de kaas na opening nog langer wil bewaren raak hem dan niet aan met vuile handen en/of vuil bestek.

Enkel als de kaas plakkerig (niet vet van de olie-marinade) aanvoelt kan je hem beter niet meer opeten.

Je kan Berloumi ook invriezen. Wanneer je niet alles tegelijkertijd wil opeten kan je de kaas ook voor het invriezen in plakjes snijden. Zo kan je enkel de porties ontdooien die je wil bakken en ze ontdooien bovendien sneller.

 

%d bloggers liken dit: