Berloumi, logo, de zuivelarij

Berloumi bakken

Berloumi, Halloumi, abrikozen, grillkaas bereiden
Perfect gebakken Berloumi met abrikozen, linzen en citroensaus.

Als je onze Berloumi halloumi op de pan wil bakken dan wil je zeker een mooie bruine korst zoals hier op de foto terwijl de kaas vanbinnen net warm is.

Vooraleer je onze Berloumi halloumi bakt snij je hem in plakjes van ongeveer één centimeter. Blokjes of langwerpige vierkante staafjes kunnen ook. De kaas is makkelijk te snijden en zal warm goed zijn vorm behouden.

Snij de verpakking helemaal open en dep de plakjes in de kruidige olie. Extra bijkruiden is niet nodig en gebruik al zeker geen extra zout.

Berloumi is het zoute, hartige, vullende, romige gedeelte van je maaltijd, gebruik in de rest van je recept minder of geen zout, frisse en contrasterende ingrediënten en laat andere zware ingrediënten achterwege.

Berloumi halloumi bakken

Bak de plakjes Berloumi in een pan, eventueel met anti kleeflaag. De pan moet zo heet zijn dat Berloumi net zacht genoeg is tegen de tijd dat hij een mooie korst gekregen heeft. Leg de plakjes kaas niet te dicht op elkaar.
In Berloumi zit net als in ander kazen nogal wat zout. Maar ander kazen bak je niet en door het bakken verdampt er water waardoor het zoutgehalte relatief gezien stijgt. Bak Berloumi dus niet te lang en bezuinig op zout in de rest van je recept.

Serveren

Serveer Berloumi best warm. Warm serveren gaat makkelijker wanneer je andere warme of lauwe ingrediënten gebruikt. Wanneer Berloumi afkoelt krijgt hij een wat taaiere structuur. Ook zeer lekker maar je mist dan het romige, soepele mondgevoel.  Wil je Berloumi langer warm houden, doe dat dan in een zeer zachte oven van ongeveer 70°

Bij het terug afkoelen krijgt Berloumi een wat stug, kauwbaar mondgevoel en maakt hij een wat ‘piepend’ geluid. Een smaaksensatie die vlug went en geapprecieerd wordt.