In de Zuivelarij vinden we niet dat koken altijd makkelijk moet zijn. Deze cannoli met ricotta vergen een beetje aandacht voor de gewone kok. Maar als je graag kookt omdat je het satisfying vindt dan zijn deze cannoli iets voor jou. En ook als je graag kookt om mee uit te pakken is cannoli maken iets voor jou.
Cannoli met Ricotta van Berloumi
De cannoli koekjes maken
Meng 250 patisseriebloem met 50 gram zachte boter en 8 gram zout in de keukenmachine. Voeg 100 gram zoete witte of rode wijn en 70 gram water toe en laat op hoge snelheid kort kneden. Neem het stugge, losse deeg uit de machine en kneed gedurende vijf minuten. Het deeg moet steviger aanvoelen dan een brooddeeg. Wikkel het deeg in plastic folie en bewaar minstens één en maximum 24 uur in de koelkast. Het deeg zal nu ontspannen, hydrateren en later makkelijker uitrollen.
De cannoli vulling maken
Meng 500 gram ricotta van Berloumi met 90 gram suiker en 10 gram vanillesuiker. Klaar.
Na de keuze voor onze ricotta is de keuze van de vetstof om het deeg in te bakken het belangrijkste. Door de cannoli in een vaste vetstof te bakken blijven ze langer krokant wanneer ze afkoelen. Je merkt het niet als ze net gebakken zijn maar geloof ons toch maar.
Door de cannoli dakpansgewijs op elkaar te stapelen kan je ze makkelijk instrijken met ei of eiwit. Rol ze nadien niet al te strak rond de cannoli buisjes. Je kan ze zelfs heel los rond de buisjes plooien voor een wat andere cannoli vorm.