Berloumi, logo, de zuivelarij
  • Slider Image

Bloemkool, gefrituurd met Chaat Masala

Gefrituurde bloemkool is een klassieker uit de Libanese keuken. In combinatie met het Indische/Pakistaanse kruidenmengsel Chaat Masala is het fantastisch bijgerecht. Gebruik je dit recept samen met Berloumi, verminder dan de hoeveelheid zout een beetje. De exotische ingrediënten kan vind je in een Indische winkel.

1 bloemkool

9 g korianderzaad

7 g komijnzaad

1,5 g ajowan

1,5 g zwarte peper

0.5 g chilipeper, poeder

10 g zout

4 g amchoor (gedroogd mangopoeder)

2 g anardana (gedroogd granaatappelpoeder)


 

  1. Toast korianderzaad, komijnzaad, ajowan en zwarte peper in de oven (Convectie – 8 min – 170°C)
  2. Maal de specerijen fijn in een koffiemolentje of kruidenblender
    • Je kan er ook voor kiezen om de kruiden niet zelf te toasten maar kant en klare poeders te gebruiken.
  3. Meng alle specerijen en het zout goed met elkaar
  4. Snij de bloemkool in roosjes en snij de roosjes vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm.
  5. Frituur de bloemkoolschijven op 170°C
  6. Bestrooi de bloemkool onmiddelijk en rijkelijk met het Chaat Masala mengsel
  7. Serveer warm

 

%d bloggers liken dit: